A Skorpió zodiákusában járó-kelő Merkúr nem is olyan rég fordult direktbe hátráló mozgására téve ezzel pontot. A retrográd hetek után Hermész planétája vasárnapra érkezik egy emblematikus ponthoz: ekkor találkozik a Mérleg csillagzatának béta csillagával, a Zuben Eschemali-val. Ő a középpont, a múlt és jövő serpenyőjét itt tartja kezében a sakálfejű Anubisz. A döntésről és a következő időket meghatározó irányról is szól ez a nap és ez a pont. Alapvetően gondolati-szellemi értelemben nyílik meg a lehetőség az isteni minőségekkel mért belső egyensúly megteremtésére és működtetésére. Meglehetősen nagy szavak ezek, de az itt járó Merkúr sem kispályás: miért adnánk a legjobbnál lejjebb?

Fontos, hogy nem az ember szintjén értelmezett, érdekvezérlet igazságról, kiváltképpen nem ego-központú igazságról beszélünk ennél az égi aspektusnál. Éppen ezért erősödik fel a megértés lehetősége: végre egyértelművé és tisztává kristályosodik, hogy az ítélkezés hiábavaló, nem vezet sehová, vagy ha igen, az bizton zsákutca. Következő lépésként adja magát az ítélkezés elengedése, miután megértettük káros és méltatlan voltát. A direktbe fordult Merkúr tisztább, teljesebb felismerésekhez vezet, mindössze rá kell nyitnunk értelmünket és szívünket, hogy befogadjuk. Utóbbi könnyen megy, hiszen vasárnap az Antares-Nap együttállás is egzakt.

Tisztán látjuk a múlt történéseit és a velük összefüggő ítéleteket tudjuk semlegesíteni; az érzelmi megérintettségből a (hűvös) szellemi megértés polcára emelni a megéléseket. Igazi alkimista munka, de jól végezve a jövőnkért, mégpedig a fényes és boldog jövőnkért teszünk öles lépteket. Emlékezzünk, a béta csillag a középpont, innen bármerre indulhatunk. Miért ne választhatnánk a tiszta, ítélkezéstől mentes, az isteni renddel összhangban lévő tudat útját, ami a szív vegytiszta szeretetével kiegészülve ellenállhatatlanul nyerő párost alkot?

 

kép: www.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This