Szombaton áll egzakt módon együtt az Ikrek asztrológiai jelében járó Merkúr a Bika csillagkép legfényesebb, alfa csillagával, az Aldebarannal. Ez a gyönyörű vöröses csillag a Bika szeme, a régiek a világ egyik oszlopaként tekintettek rá a négy közül. Ez a szem a Tejútra, az Istenek útjára néz. Azáltal, hogy a Bika tekintete már közvetlenül a csillagösvényre irányul, biztosak lehetünk a legmagasabb minőségű töltet abszolút jelenvalóságában. Emlékezzünk: a Bika a termékenység szimbolizálója, benne és általa valósul meg a Fénnyel kompatibilis teremtő elvek megjelenése az anyag világában; itt testesül és konkretizálódik a magas tudás a földi világban. Amikor valamire fókuszálunk, ráirányítjuk figyelmünket, annak súlya és jelentősége van. A szombati napon teremtő erőink gyújtópontjában a legmagasabb szellemiséggel harmonizáló megvalósító erők helyezkednek el. Nem rossz, ugye?

De mit is jelent, hogy ez a csillag világoszlop (is)? Apropó, „is”: a régi székely vicc jut erről eszembe. – bácsi, maga tényleg ezermester? Mindenhez ért? Mire az öreg székely: – mindenhez is! A világot négy oszlop tartja: az Aldebaran, a Regulus (az Oroszlán szíve), az Antares (a Skorpió szíve, ő egyben Tejútoszlop is), valamint a Fomalhaut (a Déli Hal szája). Fogalmazhatunk úgy, hogy a négy csillag által képviselt energia nem analóg a korhadt balsafával. Még konkrétabban: elképesztő erő van bennük, a lehető legjobb értelemben. Erő, stabilitás és biztonság – külső-belső értelemben egyaránt.

Az Aldebarannal együtt álló Merkúr segít a legmagasabb minőségű megértésben; szellemiségünk ezen a napon elképesztően jól tud befogadni-feldolgozni bármit. Ugyanez a fényesség ölt testet kommunikációnkban, így igazán remek és rendelt ideje van kimondani olyan dolgokat, amik talán már régóta kavarognak bennünk, de eddig valahogy nem találták meg az igazi utat, a legjobb formát és tartalmat. Ragyogó szellem, tiszta, teremtő gondolatok és termékeny szavak – a szombati napunk igazán csodálatosnak ígérkezik.

 

képek: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This