A cím tömör mondata képezi le leginkább a pénteki Merkúr-Hold trigon erejét: a Szűz Merkúr és a Bakban haladó Hold együttműködése a kommunikációt állítja a megoldás-centrikus, építő működésünk középpontjába. A saját jelében utazó, uralmi helyzetben szorgoskodó Merkúr segít átlátni dolgainkat, erősít az összefüggések megértését és a történések nagyobb rendszerben való elhelyezését. A miértekre tud egyre jobb és magasabb szintű válaszokat adni a struktúra felfedésével: ha egy fatörzset látunk csak, megmutatja a gyökérzetet, a lombokat és az ökoszisztémában elfoglalt helyét egyaránt, hogy az a szó: „fa” gazdagabb és sokrétű tartalommal töltődjön meg.

A Hold telik, észrevehetjük, amint napról napra hízik és fényesebbé válik. A gyarapodás és növekvés erőit pénteken a Bak jeléből árasztja, ami az előrehaladást, a megoldásokért tett munkát testesíti meg. A való életben alkalmazható, működő tudás erőit tölti meg érzelmi tartalommal és ez a fejlődést hozó lelki inspiráció perdül táncra a Merkúrral az emelkedést jelentő és lelkesedést adó trigon fényszögön keresztül.

Ez a felemelő energetika hatja át szavainkat, gondolatainkat, hogy általuk találjuk meg és mondjuk ki a megoldást, aminek helye van a Nagy Egészben. Ami itt születik meg, az lehet, hogy „külön utasnak” hat, de mindig szerves része a nagyobb egységnek, a rendszer része és ez így szép. Az emelő erők hozzák el a belső szilárdság erősödését, azt a jó érzést, hogy bennünk a megoldás, ami harmonizál a kozmikus rendszerrel is; ez az érzés pedig lelkünk mélyéig belénk itatódik, hogy segítsen a való életünkben is megtenni azokat a bizonyos lépéseket, melyekből egy sem hagyható ki.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This