Csütörtökön a belelátás és megismerés vezette kommunikációnkkal tudunk nagy lépést tenni kapcsolataink minőségének emeléséért. Az Ikrek jelében haladó Hold fogékonnyá tesz a dolgok mindkét oldalának meglátására; segít átérezni a másik igazságát is – most a lelkünkkel láthatjuk az érem két oldalát. Elmélyült beszélgetésekre remek nap; olyan arcát láthatjuk meg társainknak, különösképpen párunknak, amiről eddig talán fogalmunk sem volt. Az őszintén megjelenő kíváncsiság túlmutat az öncélúságon; társul hozzá a megoldások, az előre vivő konszenzusok motivációja. Jusson eszünkbe, hogy a konszenzus nem azonos a kompromisszummal (kompromisszum, kiegyezés, alku – mindegyik egy olyan paktum, ami ideig-óráig tűnik kielégítőnek, de minden érdekelt fél csorbul benne és frusztrálódik).

Érdemes nagy levegőt véve időt és figyelmet szentelni az ilyen beszélgetésekre, mert – amennyiben képesek vagyunk átlépni korlátainkon és bevállalni a kényelmetlenséget – igazi mély, beavató élményeket fialó gondolatokat, mondatfüzéreket kaphatunk társunktól, ahogyan mi is megjelenhetünk előtte ebben a minőségben. Egymás tiszteletét valahogy magától értetődőnek érezzük, jólesik meghallgatni a másikat és verbális maszturbáció helyett valódi eszmecserét folytatni. Különösen javasolt erőt venni magunkon abban az esetben, ha valakivel kapcsolatosan ott az értetlenség az érzéseink között: ezen a napon meglepően finoman juthatunk el szellemi szintre más emberek mozgatórugóit illetően. Közhelyes, de ezt a beszélgetést önmagunkkal is végezhetjük, a feltáró munka talán még gyümölcsözőbb lesz ez esetben.

161020par

Nehéz, de nem is érdemes elkerülni a folyamat során felbukkanó tisztulást, akár könnyek formájában is; ha túljutunk rajta úgy, hogy megengedtük magunknak a belemerülést, egyértelmű, tiszta új kezdetet vehetünk; a következő fejezet papírja már sokkal fényesebb és fehérebben ragyogó, az pedig immár csak rajtunk múlik, milyen tintával írjuk tele és szavaink, mondataink mennyi fényt árasztanak majd.

kép: www.mosaicon.hu

Pin It on Pinterest

Share This