Ez a vasárnap este különleges. Mindegyik az és ha a „különleges” melléknév fokozása nem váltana ki szemöldökráncolást, leírnám: különlegesebb a szokásosnál. Azért nem teszem, mert nincs vasárnap-verseny. Persze, EB-döntőt játszanak, igazad van. Egekbe szökő sör-, csipsz- és tippmixfogyasztás, boruló palack és szétguruló patikuki pattogatott kukorica. Benne van, de nem pont erre gondoltam különlegessége okán.

A mágikus hat hét eltelt. Áfával együtt is. Ennyi szükséges egy új szokás elsajátításához. Nem voltam (most éppen) rest és utánanéztem: ez a nyolcadik Hétrenéző. Szokásommá vált megírni, neked – remélem és kívánom – szokásoddá vált elolvasni. Jó ez így. Olyan, mintha ebben a görényrohasztó hőségben maximális fordulaton fényeskedő nyárban naplemente előtt kiállnánk a teraszra. Egy-egy hűsítő és csendben végigbeszéljük, mit végeztünk a héten.

Összegzünk, hümmögve, levonva a tanulságokat és megállapítva, legközelebb mire figyeljük jobban és mi érdemel csuklyásizomlapogató vállon veregetést. Pár mondatot a jövő hétről is váltunk, majd ki-ki megy a maga útján, tudva: egy hét múlva ugyanitt találkozunk és újra nézzük a folyót egy jó leltárbeszélgetéssel.

Lássuk hát, mi van mögöttünk. A hét repülőrajtot vett a Vénusz-Szaturnusz szembenállással. Itt láttál rá, áll-e valami vágyaid megvalósításának útjában. Válaszodtól függetlenül rajzolta az égre a Teremtő a csodareceptet, mit tehetsz, hogy a legjobbat hozd ki az aspektusból.

A szombat hajnali újholdat bátran nevezhetjük fajsúlyos kozmikus történésnek. Üzenő álmok egyengették megújulási törekvéseidet. Tipikusan az a helyzet, amit a szűkösségtudatra programozott társadalom az életben ritkán előforduló, kardinális csoda nevű szelencébe présel – nem tudva, hogy konténereket is megtölthetne vele, csak észre kell(ene) venni őket.

Kreativitásból termékenységbe emelő násztáncot jár a Vénusz és a Mars. Nehezen fokozható szépséggel bír az esszenciális női és férfi energiák összeadódása hatványra emelődése. Olyan ötvözetet kínálnak, aminek egészen egyszerűen nincs gyenge pontja. Nyugodtan vizsgáld meg bármely szögből.

Ami a szívemen, az a számon – végtelen szabadságát hozza el a Rák jelébe vasárnap késő este megérkező Merkúr. Érzelmes, figyelmes eszmecsere, leomló kommunikációs falak, szívvel tuningolt megértés. Csupa olyan minőség, amire égető szüksége van a ma emberének. „Apró” adalékként még magas a legmagasabb sugallatokból is csokorszám kapunk a planéta és a Sarkcsillag találkozójának jóvoltából.

Közvetlen égi eseményekhez nem kötődő témák is bőven terítéken voltak. Leporoltam pár gondolatot, hogy elmesélhessem, miért nem akarlak megtéríteni a csillagos ég fürkészése közben. Olyan jó, amikor maradéktalanul élheted meg döntési szabadságodat. Ebben támogat az is, ha nem sétálsz bele vigyázatlanul a skatulyázó kérdések csapdájába. Végre kézben a módszer, amivel elegánsan sétálhatsz arrébb a polarizáló törekvések elől.

Az óra és az idő is kapott egy pár sort. Tisztába tettük, mikor melyik kifejezés fedi le legpontosabban, miként is töltöd az idődet. Mindez lehetőséget ad arra, hogy tudatos szóhasználatoddal árnyalj, intenzívebben légy jelen és minőségibb életet élj. Már megérte.

Mire számíthatsz következő héten? Gyors mozgása miatt ritkábban ragadok ki a Hold pozícióiból egyet-egyet. Üdítő kivételként mutatja magát az Oroszlán szívével, a Regulus csillaggal való együttállása. Hozzásegít a jobb minőségű szeretéshez, bármilyen furcsa is ilyen szóösszetételben olvasnod a kifejezést.

Ritka, számszerűsítve: (átlagosan) 240 naponta felbukkanó égi helyzetet mutatok be a Nap és a Neptunusz trigonjának személyében. Egyelőre a témája adott, még most kötöm fel a gatyamadzagomat, milyen jelzőket akasszak le, amik kellő mélységében ábrázolják az aspektus szépségét.

Apropó, Nap! A Plútóval való szembenállása is a következő hét kozmikus termése. Itt aztán nincs kétely, sem heztiálás. Kirobbanóan jó, intenzív, életet és sorsot módosító energia. Nem lennék a körülötted legyeskedő méltatlanságok helyében, mert nekik nagyon-nagyon sz@r kellemtelen, egyenesen végzetes lesz.

Némi mély, intenzív lelki folyamatra is invitállak majd központi csillagunk és a Neptunusz quintilje kapcsán. Mielőtt beleborzonganál, tudd: ez a fényszög a mágia és a varázslat kapcsolódása. Ha megnyugtat, megígérem: nem változol fekete macskává. Ha fekete macska vagy, akkor azt, hogy fehér egérré nem leszel. Ennél persze ezerszer többet, ragyogóbbat kínál ez az égi történés.

Végül, de nagyon nem utolsó sorban a Jupiter is kap pár gondolatot. Hátráló útja során érdekes pontra érkezett meg. Már készülődik, nemsokára visszalép a Vízöntő jelébe, ám ezt még több finomság előzi meg. Róluk is olvashatsz majd.

Kívánom, a csillagok fényeskedjenek utad felett, találkozunk egy hét múlva Hétrenézve, addig pedig nap nap után.

kép: pixabay.com

ami szép, az szép – akár az előző és következő hét égi mozgásai

Pin It on Pinterest

Share This