Egy aprócska gesztus. Nüanszok: egy sóhaj, a felhúzott vállak leengedése, a kulcs szögre akasztása. Valamilyen miniatűr szertartással jelzed: hazaérkeztél, vége a munkának, kezdetét veszi a magánélet. Szakaszhatárolsz, még ha ezt nem is tudatosan teszed. Nálam a karóra lecsatolása ez a cselekedet. Szimbolikája nem is lehetne egyszerűbb: vége a napon belüli, mérendő időnek. Már fontosságát vesztette a percek követése.

Napod tagolása segít az egyes időszakok mind teljesebb megélésében. A tavalyi évben hirtelen berobbant home office egyik jelentős velejárója a körülhatárolás eltűnése volt. A tapasztalatok szerint ez sokak számára hozott nem várt kihívást. Pizsiben meetingelni? Borostásan értékesíteni? Zakóban, nyakkendőben, de boxeralsóban zoom-olni? Elsőre valóban izgalmas. Mégis, aláásta a megtartó keretrendszert. Ezért fontos, hogy legyenek saját, a biztonságodat erősítő szertatásaid.

Nem rigolyák és nem autisztikusan követendő, kőbe vésett cselekménysorok. Felszínesen nézve kicsi, valójában ég és föld a kettő különbsége. Ahogy napon belül megteszed, terjeszd ki a hétre is. Erre a vasárnap este kitűnő. Vizsgáld meg, min mentél keresztül az előző hetes egységben. Leltározz, ha teheted, ítélkezéstől mentesen, azaz címkézni nem szükségszerű. Hogy jó vagy rossz volt valami, talán hosszabb távon bizonyosodik be.

Fent és lent nem működik egymástól függetlenül. Éppen ezért a szokásos Hétrenézőben pillants magad mögé, nézd meg, mi minden történt a csillagos égen! Nem mondhatjuk, hogy kutya egy hétfő volt. Még akkor sem, ha a Nagy Kutya, a Canis Major alfájával, a legendás Siriussal találkozott a Merkúr. Se ugatás, se acsarkodás, ellenben a legmagasabb ihletettségű gondolatok, éterikusan finom sugallatok a hét elejének emblémái. Ha utólag kevésnek tűnne, emlékezz: némi zsenialitás is járt hozzá; jó kis csomag, az szentigaz.

Maradva a négylábúaknál, kutyáról (nagy)macskára nyergelünk. A Vénusz az Oroszlán szívével, a meseszép energiájú Regulus csillaggal találkozott. Emelő érzelmi termikként élted meg a szeretet erejét. Most nem siklóernyőt: téged emelt, mégpedig az ítélkezés-bélyegzés duója fölé. Nem mellesleg önmagad szeretetére és a minden nap megélt létöröm fontosságára is felhívta figyelmedet.

Továbbra is oroszlánkodunk, de már asztrológiai ételemben. Az Oroszlán jelébe lépő Nap rejtett üzenetiről is beszélgettünk. Ráláttál, miért fontos érzelmeid uralása, ahogy arra is: mi különbözteti meg az elfojtástól. Áldásos velejárója életed feletti hatalmad visszaszerzése és a végtelen, nyugodt derű megélése.

Mély megnyugvást, a belső rend érzését hozza el a Szűz jelébe libbenő Vénusz. Minden rendben van, minden jól van úgy, ahogy történik. Tudom, mikor mit kell megtennem. Azt is, kire számíthatok. Ilyen mondatokat sorol ez az energia, egyben ösztönöz emberi kapcsolataid harmonizálására. Ez az, amibe végtelen örömmel, magadtól állsz bele, hiszen a jutalom azonnali és bőséges.

Péntekről szombatra különleges éjjel virradt rád. Üzenő álmok, finom felismerések, érzelmi hullámok mind-mind érkezhettek. A szombat hajnali Vízöntő telihold már előkészítette, felpuhította a spirituális talajodat, hogy termékeny közegbe érkezzenek magjai. Tisztulás, szárnyalás, emelkedés és a bőség útjára lépés: meglehetősen jó szuperszonikus kezdete a hétvégének.

Kitűnő két hét kínálja magát a lágy erő hatalmának megtapasztalására. Igenis képes vagy keménység és csikorgó fogzománc nélkül, őszinte lélekmosollyal nagyot alkotni. Álmaid nem azért vannak, hogy csacsi elé lógatott répaként hasztalan üldözd őket. Megvalósításukhoz a Rák csillagképéhez érkező Nap is hozzáteszi a magáét. Ráébreszt a szent hármasság: befogadás-táplálás-elengedés fontosságára. Ennek egyik eszköze kiélesedő belső látásod. A szemmel észrevehetetlen minőségekkel kapcsolatban szűnik vakságod, azaz élesedik csalhatatlan érzelmi tekinteted.

Színes és magával ragadó: mintha kozmikus kaleidoszkóp gyönyörködtetné szemed. De az elmúlt héthez a következő is méltó, következzen címszavakban, milyen égi történések várnak ránk.

Első helyen érdemel említést a Merkúr. Róla két mesét is tervezek írni. Külön történet szól az Oroszlán jelébe való megérkezéséről, egy másik pedig a Nap-Merkúr kézfogóról. Ha már nagy találkozások: a Mars és a Regulus is együtt áll, elképesztően intenzív, emelő szereteterőket ébresztve. A Fény alkímiája – szólhatna róla az egész estés mozi.

Asztrozófusként persze soha, egyetlenegy konstellációról sem írhatom, hogy „futottak még.” Különösen méltatlan lenne ilyesmit pötyögni a két bölcsességbolygóval összefüggésben. A Nap és a Szaturnusz szembenállása jelentős mennyiségű, az alapokig hatoló tanítást hoz. Vele egy súlycsoportban érdemel említést a Jupiter. A szeretet bölcsességének bolygója hátráló útja során a Vízöntő cikkelyébe tér vissza, szélesre tárva a tisztulás kapuit.

Tabuk nélküli szerelem, határtalan termékenység, lázadó alkotás. Ilyen kulcsszavakat idéz a Vénusz és az Uránusz emelő erejű összmunkája. Mondhatom: ritka jó, különlegesen inspiráló energia.

Az óra egész halkan ketyeg. A fül számára talán nem is érzékelhető a nagyon finom hangocska, ahogyan a szerkezet jár. Pihenésében is dolgozik, de te tudod: most a szusszanás ideje van. Elkészítetted a leltárt és ránéztél a térképre. Tudod, mi áll mögötted és azt is, merre vezet az utad. Álmodj pihentetőt és éld meg, hogy minden egyes lépés különleges, meg nem ismételhető élményeket, felismeréseket hoz.

kép: pixabay.com

megpihenő óra, vasárnapi leltár: összegzés és felkészülés egy pontban

Pin It on Pinterest

Share This