+36 30 855 2287 janos@ladonyijanos.hu

Jupiter-Vénusz quadrat fénylik az égen kedd-szerda-csütörtök hármasán, „középen” érve el tetőpontját, legerősebb hatását. De miért is jó ez nekünk? Rövid válasz: sok mindenért. Hosszabb válasz: nagyon sok mindenért. A Vénusz a Rák zodikusában rója égi útját, de most nem elsősorban kapcsolatbolygóként essen róla pár szó. A mostani napokban a teremtő működéseinkben ott az isteni szikra, a bölcsesség és a magasabb tanítások fénye, tüze a jupiteri teremtő, létrehozó fényszög miatt. Amikor quadrat kapcsolat áll fenn két planéta között, mindig ott a megvalósító erő: ami ábránd, az lelép a lelki vászonról a földire, egyszerűen inspirálja a testbe születés. A Vénusz érzelmességgel vegyítetten, emóciókkal átitatottan sugározza a teremtő, művészi erőket: ez az a bizonyos lelki ihletettség.

A Jupiter az isteni tudást és fényt a Mérleg jeléből árasztja, harmóniára törekvő, egyensúlyt, azaz kiegyenlített megoldást keresve. A bolygók kapcsolódásában a lelkiség és a harmónia teremtésének igénye markánsan megjelenik; amikor alkotunk, akár kézzel fogható módon, akár szellemi síkon, mind-mind ott az érzelmi töltet, ami kézen fogva jár most a szépség, az arany középútra ösztönzés erőivel.

Jó tudnunk még azt is, hogy a Jupiter a Vénusz uralma alatt halad a Mérleg jelében, így még erősebb kettejük kapcsolata. Amikor működtetjük alkotó, teremtő erőinket, ott felébred az igazi öröm, mondhatni valódi létöröm születik. Ez az öröm azonban magas rezgésű, nem káröröm és kajánság sem sok akad benne: a Jupiter a szeretet bölcsességének bolygója; ahol ő is érintett, ott az örömben is a bölcs, elfogadó, szeretetteljes mosoly jelenik meg.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This