Vasárnaptól a Skorpió jelében vándorol a Nap, még inkább befelé irányítva figyelmünket. Az évkörnek azon időszakához értünk, amikor a látható dolgokon túli minőségek kerülnek fókuszunkba, amikor hajlamosak vagyunk elmerülni érzelmeinkben, amikor a misztika iránti fogékonyságunk felfokozódik. Ahogyan haladunk az őszbe, úgy veszi fel színes-tarka ruháját is a természet, kezd felkészülni a télre, az álomra; látszólag az elmúlás, a véget érés erői teljesednek ki. Érezhetjük a Skorpió energiái okán saját életünkben is az elmúlás érzését, minőségét; javallott tudatosan ezt az erőt az idejétmúlt minőségeinkre koncentrálni, hogy megláthassuk, mi mindennek járt immár le az ideje életünkben. Ezen dolgaink esetében pedig a valódi végetérés a legjobb megoldás, a méltatlanná vált, lehúzó sallangjainkat most sikeresen vághatjuk le magunkról.

161023skorpio

Minden ilyen végetérés egyben egy-egy új kezdet csíráját is hordozza magában, de már egy magasabb, szebb minőségben, közelebb a Teremtő fényéhez. Hasonló a helyzet az ősszel elvetett maghoz, ami a földben mélyen már dolgozik, még ha odakint, a kopárnak tűnő táblákban ennek nincs is látható jele. Megnövekszik érdeklődésünk a folyamatok miértjei iránt, ez az a stáció, amikor szeretnénk mögé látni és megérteni. Most éljük meg azt a kisgyermeki késztetést, amikor beszabadulunk az Operába és végigjárhatjuk a színfalak mögötti területeket, szabadon sétálhatunk a díszletek között. A titkok kutatásának mindig célja van, mégpedig eljutni az érzelmi biztonság megéléséhez, ami legalább olyan jelentős, mint az anyag világában megteremtett stabilitás. A mozgatórugók meglátása, működésük megértése egyben magyarázatot is ad, eloszlik az addig körüllengő bizonytalanság köde.

Érdemes minőségi időt szentelni magunknak és néha megengedni, hogy egy csendes sarokban, kényelmes fotelba kuckózva merenghessünk lelkünk mélységein, titkain. Jó tudni, hogy az ilyen jellegű elmerülés teszi lehetősé a méltatlanná vált minőségeink meglátását, majd elegáns mozdulattal történő lenyisszantását. Minél többet nyesünk le, annál könnyebben, tisztábban haladhatunk tovább utunkon, annál közelebb tudunk kerülni a Fényhez, annál tisztábban léphetünk a holnapba és egyben a jövőbe. A lehetőség adott a valódi, isteni szeretethez kapcsolódni és ezzel az erővel összhangban a pince takarítása útján tisztulni, hogy tiszta, büszke arccal, emelt fővel állhassunk az ég erői elé. Minél mélyebbre ásunk, annál magasabbra érünk.

kép: www.wallpaperup.com

Pin It on Pinterest

Share This