A Nap és a Bellatrix csillag együttállása világos, egyben szépséges üzenetet fogalmazott meg:

Ritka jó érzés, amikor lerántod a leplet egy-egy tévképzetről. Különösen akkor ér egekig a megkönnyebbülés, ha mások által, kívülről elültetett téveszmét csípsz nyakon. A sajátodért megdolgozol, ez viszont sunyítva került hozzád, mint autó aljára cuppantott nyomkövető ódivatú krimikben. Az egyik ilyen hangja napról napra erősebb, harsogása lassan a madarak dalát, de néha még a légkalapács dübörgését is túlszárnyalja. Így hangzik: az ember élete állandó harc, nézz csak körül – itt is, ott is harcban állunk.

Nem mindig habkönnyű tetten érni az ármányt. Remekül illusztrálható, hogy mennyi konfliktus üti fel rút fejét világszerte, de ha senki nem fog(na) fegyvert, jön az infláció. Az ellen is harcolni kell, ahogyan az elszabaduló árak és az elszaporodó achátcsigák ellen nem különben. A gondot, mint oly sokszor, most is az összemosás és a féligazságok okozzák. A tények ugyanis adottak, azokat nem (feltétlenül) hamisítják meg. Illetve nem azokat hamisítják meg. Hanem a tálalást. Ez kell a harckészültség fenntartásához.

Vonzóvá tenni a külső ellenséget. Ez a tuti recept. Fradi-meccs előtt lila sálba öltöztetett, zöld majommal a kezében pózoló fogalmatlan statisztát könnyen érhet (akár fizikai) atrocitás a kilencedik kerületben. Bár e műfajban Bruce Willis és Samuel L. Jackson kettőse viszi a prímet: https://www.youtube.com/watch?v=t8DJGw3rIwI.

Amikor igazi, utálni való, félelmet, megbotránkozást keltő minőséget dobnak eléd, hajlamos vagy könnyen és gyorsan rácuppanni. A gyöngytyúk és a tak… relációja, igen. Végre megvan, aki ellen harcolni kell. Pedig éppen egy zsákutcába sétáltál be.

A valódi, nemesítő meccs mindig belül zajlik. A többi figyelemelterelés. Nem is a küzdelem a legjobb szó, mert ahhoz a zárt száj, a csikorduló fogzománc és a keménység társul. A belső folyamat célja, hogy jobbá válj, át- és túllépj az árnyékodon. Aki ezt megteheti, az te magad vagy. Egészen pontosan a benned élő harcos-énrészed, aki hős, nem csak hősies. És persze: kozmikus eredetű.

Bellatrix. Ő az égi megfelelője a harcos minőségének. A különös csengésű csillag az Orion harmadik legfényesebbik ékköve, gammája. Hétfőtől szerdáig vele találkozik központi csillagunk, a Nap.

Minden Nap-Bellatrix együttállás különleges. Mérhetetlenül intenzív energia, nehezen címkézhető a szokásos fogalmak mentén. Tobzódó erő, ám ennek célja nem a másik megsemmisítése; harcos és nem likvidáló. Kiváltképp igaz a Nap miatt, aki a benned és bennem élő fényesség megjelenítője, a világosságra törekvésre sarkall. Azt azonban nem kíméled, ami közted és vágyott, kiegyensúlyozott létezésed között fekszik keresztbe.

Megmozgatott erők, felvállalt szituációk, ám a cél a nemes és nemesítő küzdelem által elért magasabb életminőség elérése és megélése. Ez a Nap és a Bellatrix összmunkájának fő üzenete.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This