2018. aug 02. 0

Nap-Jupiter quadrat

Péntektől már érezteti hatásait egy csodaszép Nap-Jupiter quadrat, amely hétfőn válik egzakttá és egészen jövő szerdáig velünk marad, hogy megvalósíthassuk, amit megálmodunk. Felettébb érdekes égi helyzetről van szó: a Nap az Oroszlán asztrológiai jelében vándorol, rálátást, szeretetet, a dolgok valódi uralásának képességét plántálja cselekvő énünkbe. Csillagképi értelemben a Rák fényábrájában jár központi csillagunk, annak is az elengedő oldalán, így most előtérbe kerül a kihordott, elengedésre megérett minőségeink köldökzsinórt elvágó típusú lezárása. Emlékezzünk, ez a fajta elengedés egyben egy új dolog megszületését is jelenti; a vég magában hordozza a kezdetet, mégpedig abszolút kézzel fogható módon.

A Jupiter immár direkt irányban halad égi útján a Skorpió zodiákusában, álmaink, belső világunk tudását, bölcsességét segít felfedezni. Ez az energia megmutatja, hogy a látható dolgokon túlra tekintve, fizikai szemünknél kifinomultabb látással mennyi felismeréssel gazdagodhatunk, a titokkutatás általi gyarapodás és „megvilágosodás” információját árasztja. Az ő esetében úgyszintén különleges az asztrozófiai környezet, ugyanis a Mérleg csillagzatának múlt oldalán halad a szeretet bölcsességének planétája. A Mérlegnek ezen a részén kerül megmérettetésre a múlt, mégpedig nem a földi, ego-vezérelt és emiatt meglehetősen szubjektív szemléletünk alapján. Ez a mérleg az isteni ítélet mértéke, e szerint ítéltetik meg minden, amit magunk mögött hagytunk és tettünk, avagy nem tettünk = elmulasztottunk megtenni. Nem kevés tudással vértez fel a tiszta szembenézés életünk előző szakaszaival, erre most különösen jó időszakot kapunk. Néha jó „fentről”, a mi kis elfogult valóságérzékelésünkön túlról rálátni sorsunkra és történéseinkre.

Az igazán nagyszerű e két, önmagában is csodálatos energia együttműködése a magvalósulást segítő, konkrétumokra törekvő quadrat fényszögön keresztül. Vegyük észre, hogy a magunkkal cipelt, sokszor már túlhordott állapotban leledző minőségektől milyen szépen tudunk most – méltó módon – megszabadulni. Apropó, megszabadulás: tisztázzuk, hogy a mai, közkeletű szóhasználattal ellentétben a megszabadulás nem olyan illegális, éjjeli hulladéklerakás, amit jó, ha nem lát senki. A megszabadulás elengedés útján megvalósuló és így elért megkönnyebbülést, szabadságot jelent, sunnyogásoktól mentesen. Különösen a vasárnapot ajánlom mindenki figyelmébe, amikor a Nap egzakt módon áll majd együtt a Rák ollójával, a csillagzat legfényesebb, alfa csillagával, a Sertannal. Nagy batyuk letevésének ideje jött el.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!