Péntektől érződik igazán a Nap és a Mars együttállása, ami finomságok egész sorát teszi lábaink elé. A vörös bolygó az együttállás kezdetétől az Oroszlán jelében halad, ám a Nap itt még a Rák zodiákusában lépdel, egészen vasárnapig, akkor központi csillagunk is követi az erő princípiumát és már mindketten az Oroszlán cikkelyében járják égi útjukat. A Nap jegyváltására esik egyébként az együttállás maximumának kezdete, ettől a naptól érezhető legerősebben kettejük égi szövetségnek hatása földi létünkben is, ami július 29-ig, hosszasan elkísér bennünket. Nap-Mars együttállás idején mindig számíthatunk kreatív erőink ébredésére, a megváltoztató, átalakító energiák termékenyen jelennek meg életünkben. A Mars a lendületességet, a tüzet, a tevékeny inspirációt hozza, de a mágikus alakítások égi „felelőseként” a határozott, gyors, célra törő beavatkozások minőségeit is táplálja. Gondolhatunk allegorikusan olyan beavatkozásokra és „műtétekre”, ahol saját kezünkben a szike és a sebészkés, és életünk, sorsunk egy-egy területén tudunk azonnali operációkat megejteni, hogy jobbá, szebbé változtassuk az összképet.

A Nap jegyváltása miatt pénteken és szombaton főleg érzelmi, lelki téren erős a hatás, itt számíthatunk mélyről feltörő, intenzív érzésekre, a könnyek sem váratlan vendégek. Ebben a két napban belső világunkban tudunk a legjobb értelemben urrá lenni a viharokon, a mélységben zajló fortyogásból győztesként kerülünk ki: ez a győzelem az elfojtás helyett felszínre hozást jelent és a napvilágra került dolgok meglátásának útján lesz a miénk. Az igazi győzelmet a bennünk élő visszahúzó erők felett aratjuk, a diadal itt és most nem hangos kifelé, de annál fontosabb a megélése befelé, nyomában megkönnyebbülés és öröm jár.

Vasárnaptól már a szeretet árasztása, a bennünk élő magas minőségű uralkodó szóhoz juttatása válik dominánssá: erőnk van szeretni és erőnk van ezt a szeretetet kimutatni, nem csak odabent táplálni a lángocskáját. Kézbe vesszük a gyeplőt, ösztönerőink és a sokszor kontrollálhatatlannak hitt zsigeri indulataink urává válhatunk; az ő mindent elsöprő energiájukat saját, igazi szekerünk elé fogva haladhatunk előre. Amikor a Nap-Mars együttállás az Oroszlánban köszönt ránk, egészen magas szinteket érhetünk el az erőink uralásának terén. Kiváltképpen javasolt valamilyen koncentrációs gyakorlatot végeznünk, kitűnő erre a nemes harcművészetekben való elmélyülés; ez az a terület, ami kitűnően segít erőink uralásában.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This