2018. aug 08. 0

Nap-Merkúr buli

Csütörtökön egy egzakt Nap-Merkúr együttállás örvendeztet meg bennünket az Oroszlán zodiákusában. Központi csillagunkhoz, a Naphoz legközelebb a Merkúr kering, így a Földről tekintve soha nem távolodik el tőle 28 foknál jobban, emiatt nem számít ritkaságnak egy-egy Nap-Merkúr találkozó. A mostani együttállásnak a Merkúr retrográd mozgása ad pikantériát, az ilyen jellegű kézfogó már jóval kevésbé gyakori. Asztrológiai szempontból a rálátó, szeretettel elfogadó megértésé a főszerep. Könnyebb megértenünk társaink motivációját, valós késztetéseit, mert képesek vagyunk az érintettségünk diktálta érzelmi töltés fölé emelkedni, olyan magasra, ahonnan már tisztán látunk és otthagyhattuk a pózna tövében esetleges sértettségünket. Nemcsak megértjük a másikat, de ki is tudjuk mondani, hogy megbocsátunk, ám ennél még sokkal fontosabb, hogy feszengés és ujjtördelés nélkül mi magunk is bocsánatot tudunk kérni a másiktól. Emlékezzünk, tipikus oroszláni minőség, hogy a valódi szeretet szabaddá tesz, ezt itt és most nem csak megérteni, de kimondani és legfőképpen működtetni is tudjuk.

Asztrozófiai szemüvegen keresztül nézve a csütörtököt, egy egészen különleges kép rajzolódik ki, megannyi finomsággal. A két princípium ugyanis egy szűk mezsgyén ad egymásnak találkát: éppen csak elhagyva a Rák csillagzatának elengedő részét és éppen csak megérkezve az Oroszlán múltba tekintő fejéhez. Ebben az esetben mindkét csillagkép információja munkálkodik, a megértés nemcsak rálátást hoz, de az elengedés képességét is. Nap-Merkúr együttállás idején gyorsan vág az eszünk és a csillagos ég ezen pontjának energiái segítik, hogy amit felismerünk, azt hamar megértsük és – ha kell – elengedjük. Azért jó ez az energia, mert nem görcsölünk heteket-hónapokat, netán éveket, hogy akkor ezt a kapcsolatot, ezt az embert, ezt a munkát most valóban és tényleg és a pofára esés kockázata nélkül elengedhetem-e az életemből. Itt és most gyors, ám mély megértés érkezik, aminek nyomán felelős és jó döntéseket tudunk hozni. Az Oroszlán minősége a szeretettel való, elsődlegesen befelé irányuló uralkodói működésből hozza meg a fényes, jó döntéseket, amiben benne van a múlt látása és a tapasztaltok leszűrése, hogy ebből a jövőt szolgáló elhatározás szülessen meg.

Vegyük észre, hogy ez a pont milyen hangsúlyosan szól a szeretetről: a szeretettel való elengedés és a szeretettel való uralkodás egyaránt magában hordozza a legnemesebb érzelmet, ám a találkozó egyik résztvevője, a Nap is a szeretet áradó szimbóluma. Nem baj, ha hideg fejjel, racionálisan végig tudunk gondolni dolgokat, de most ki tudjuk mondani, hogy szeretlek! – anélkül, hogy ez belső konfliktust okozna. Ez a Nap-Merkúr találkozó tekinthető értelem és érzelem együttállásának is, amikor mindkét energia szintézisben munkálkodik bennünk és értünk. Ha már egy ilyen szuper csütörtököt kaptunk, érdemes élnünk is vele.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!