2018. feb 15. 0

Nap, Merkúr, zsenialitás

Péntek-szombat-vasárnap a Nap-Merkúr együttállás ideje, szombati „deleléssel”, ekkor egzakt a két princípium találkozója. Imamalom-szerűen leírhatjuk: a Vízöntő cikkelyében és a Vízöntő csillagkép múltba zúduló, tisztító vizében zajlik le a kézfogó; a múlt tisztításának fontosságát nem alábecsülve itt és most ezt nem ragozom tovább, az elmúlt napokban-hetekben számtalan szó és mondat esett róla. Nézzük meg inkább egy másik megvilágításból a mostani Nap-Merkúrt!

A Vízöntő levegős jel, így most a kapcsolatok fontosságát érdemes kiemelni, tisztán, világosan látjuk és értjük meg a másikat, az ő érzéseit, gondolatait; a kettőnk, vagy többünk összefűző szálait fényben, határozottan, egyértelműen tudjuk megvizsgálni. Egyfajta kifinomodást, tisztább látást-érzékelést hoz a két égi vándor együttállása, ezen a tiszta üvegen át pedig korábbi torzító lencséinktől szabadultan vagyunk képesek szemlélni emberi viszonyulásainkat; megérkezik egyfajta objektivitás, ahol a régi, akár sértett-részrehajló vonulatunkból mintha kihúzták volna az ég erői a húrt. Rácsodálkozás, klasszikus „aha-élmény” jár az energetika nyomában, mindenképpen csodálatos felismerések, rádöbbenések születnek ezen a hosszú hétvégén.

Másik olvasatában a zseniális, szikrázó és sziporkázó újítások, bevillanások, ötletek ideje jön el; a csillagok világa által támogatott brainstorming elképzelhetetlenül sok új gondolatot, megoldási javaslatot tesz elénk. Érdemes tiszta fejjel, nyitottan állni hozzá, ez az „áldozat” igazán megéri a rengeteg gubancoldó támogatás reményében. Alkotó készségünk, kreativitásunk szárnyakat kap; nehéz olyat találni, amire ne tudnánk megoldást, mégpedig jó és akár forradalmian újszerű megoldást kapni ebben a pár napban. Mellékhatásként nagyvonalúság, tiszta szívvel, tiszta szívből adás jelentkezhet, aminek ellenállni nem érdemes. Megéljük, közvetlen tapasztalással az energiák valódi, szabad áramlását.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!