Pénteken egzakt a Nap és az Uránusz kapcsolata: a két égi vándor a megértés fényszögén át érintkezik egymással. A pár napja már érezhető hatás a héten még velünk van, ám az intenzitási görbe csúcsa pénteken lovagolható meg legjobban; ekkor hozhatjuk ki a legtöbbet kettejük együttműködéséből. A Kosban haladó Uránusz a kezdetek tisztaságát, a korlátokon túlra repítő energiát adja alánk, ő izmos és eltökélt, testi-lelki-szellemi forradalmárunk, aki szeret kérdőjeleket tenni a pontok és felkiáltójelek helyére, hogy tisztább és szabadabb minőségbe emelkedjen életünk.

A Vízöntőben járó Nap égi hátterében a Vízöntő múltba ömlő vize csobog és dalolja a terhek és kötöttségek béklyója alól való felszabadulás fontosságát. Ide tartoznak a karmikus terhek, a régóta húzódó elrendezendőinkkel való szembenézés és a kerülgetésük utáni kibogozás, netán – gordiuszi mintát követve – csomóvágás.

A hexagramma, más néven sextil fényszög a megértést és a szintézist szimbolizálja; a péntek kitűnő nap a bevillanások „fogására”, a letisztult és esszenciális gondolatok megszületésére ugyanúgy, mint a polaritás két oldalán helyet foglaló valóságok fölé emelkedő szintézis lélekterünkbe engedésére. A hangsúly a megértésen és a működőképes eredmény felmutatásán csücsül, ködös elvek és légnemű okosságok helyett életminőséget javító, letisztult és sallangmentes szellemi útravalót csomagolhatunk a Nap-Uránusz sextil adta fényben lelkünk teakonyhájában.

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Pin It on Pinterest

Share This