A te igazságodat csak te ismerheted. Kizárólag te tudhatod, mi a személyes, rád vonatkozó és igaz valóságod. Mindenki más a partvonalon kívül áll. Akár szurkoló, akár ellendrukker, esetleg semleges szemlélődő.

„A kibicnek semmi sem drága.”

„Más dárdájával könnyű verni a csalánt.”

Két olyan mondás, amit szinte napi rendszerességgel hallasz. Mégis: oly ritkán érzed találva magad. Valahogy vonakodunk magunkra értelmezni, mert ki szereti, ha az ő életébe szólogatnak – csak úgy – be? Ilyen esetekben kézenfekvő és jól működő megoldás, ha egyszerűen, elegánsan – és főleg tudatosan – ellépsz a szituációból. Arrébb táncolsz, otthagyod a jótanácsot okádó lelátói entitást. Nem vagy te gladiátor az arénában, hogy mások szórakoztatására küzdj holmi oroszlánokkal. A változtatáshoz pedig három „E” betűs dologra lesz szükséged:

Elszántság.

Elhatározás.

Erő.

Pont jókor hoztuk szóba a témát. Éppen itt egy remek kozmikus apropó, ami keddtől csütörtökig játszik a kezedre. A Nap áll együtt július 9. és 11. között az Ikrek csillagzat delta csillagával. Ez az égi ékkő a különös és különleges Wasat nevet viseli. Innentől kezd érdekessé válni a történet.

Ikrek. Castor és Pollux, a halandó és az örökfényű kettőse. Fontos: nem asztrológiai jel, hanem csillagkép. Valódi, az égen ragyogó csillagokból formálódó fényábra. Leginkább egy (Nap)kapura emlékeztet az alakzat. Ennek negyedik legfényesebbje a Wasat. Az arab szó magyar nyelven „közép”-et jelent. Vele fogunk mélyebben megismerkedni, majd gyümölcsöző módon együtt dolgozni.

Kinek mi a közepe és hol található?

Mi kell ahhoz, hogy a középpontodba juss és ott is maradj?

A két kérdésre csak te adhatod meg a számodra legjobb, tökéletes választ.

A Wasat misztikája is rámutat: nem egyértelmű, mi a „közép.” Könyök, csípő, váll. Többek közt ezek a testrészek bukkannak fel, amikor az ember a csillag mibenléte után kezd kutakodni. Bizonyos értekezések a mulandó Castor, mások a halhatatlan Pollux oldalára helyezik. Jelen esteben azonban nem célszerű, ezért ne is menjünk bele mélyebben a csillaganatómia útvesztőibe.

Közép. Te tudod, te határozod meg, te érzed, mi a középpontod. Az origód, ahová visszatérsz. Mint a keljfeljancsi: ha el- vagy kiborít valami, ide térsz vissza. Lehetőleg mihamarabb, ha egy mód van rá, a legkevesebb megrázkódtatás után.

Könyökölni akarsz?

Csípődobással győzni?

Be- vagy felvállalni valamit – leginkább önmagadat?

Te döntöd el, melyik út a leginkább járható számodra. A módszer a Nap-Wasat találkozó tükrében másodlagos. Arra irányítja a figyelmedet, hogy találd meg, tudatosítsd, hol a személyes centrumod. Térj vissza oda és tekintsd biztos, piros színnel jelölt „ön itt áll” pontnak életed és sorsod gombolyítása során.

A fő üzenet tehát tiszta, egyszerű, világos:

Légy önmagad.

Légy és élj integritásban.

Légy a középpontodban.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This