Pénteken este 21 óra 02 perckor lép át a Nap a Szűz jeléből a Mérleg zodiákusába. Ezen a napon megegyezik a nappal és az éjjel hossza, hogy aztán lassan, vonásról vonásra több időnk legyen a látható fény fogyatkozásával befelé figyelni, önmagunkkal lenni. Emlékezzünk, hogy nem rossz, ami most történik. A „rossz” csak egy címke, egy ítéletességből fakadó bélyeg, amit a civilizáció embere ragaszt erre a teljesen természetes folyamatra. A régiek bölcsességével tekintsünk rá: időt kapunk a lassan visszavonuló külső fény által befelé irányítani a fókusz, több időt magunkkal tölteni, belül felfényesedni.

Eljött a fotelban kuckózás ideje, amikor a nagy dolgokról merengünk, amikor belső hangunkat meghalljuk és nem az aktivitás és a cselekvés tölti ki minden időnket és energiánkat. Elképesztően áldásos tud lenni, ha összehangolódunk a Kozmosz ritmusával és nem akarunk minden napot, hetet és hónapot ugyanúgy megélni, függetlenül attól, mi rajzolódik ki a csillagos égen. Erősödik bennünk a megértésre törekvés, hogy általa nyugalmat, harmóniát tudjunk életünkben teremteni. Az elcsendesedés ebben kitűnően tud segíteni, ahogyan a társainkkal folytatott mély, őszinte beszélgetések is.

A Mérleget a zodiákus tükörházaként is szokás említeni; felerősödik a társ, a „Te” szerepe. Általa, őt megismerve valójában önmagamat tudom jobban látni és megérteni. Ha a tükörkép nem tetszik, abban nem a tükör a hibás; tenni tudunk a szebb és jobban tetsző összképért, hogy mélyen belül megélhessük a harmóniát. Társaink segítenek felismerni még nem tudatosult minőségeinket, ők irányítják a figyelmet arra, amivel dolgunk van. Érdemes (minőségi) időt szentelni rájuk, hogy általuk kaphassuk meg a leckéket, amik az örömmel tanulás jegyében segítenek önmagunk jobb megértésében és az egyensúly megteremtésében.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This