Először megütközéssel, majd egyre növekvő megrökönyödéssel sültem szembe szembesültem azzal a félelemmel, ami a Nyilas asztrológiai jelébe lépő Jupiter nyomán jár. Imádok szavakat farigcsálni, ezért engedjetek meg egy mondatnyi, csak látszólag öncélú varacskolást: tényleg szembe sültem, mert a szem kisül, hogy a szeretet bölcsességének planétájától hogy a viharba, netán az ördög segge lukába’ sejhajába’ lehet rettegni? Nem lustaságból nem eredtem a nyomába a ma emberének jó barátja, Gugli Miska segítségével az eredetnek, hanem azért, mert nem vagyok hajlandó még ennyi energiát sem elpocsékolni ilyen emeletesen bődületes marhaságokra. Oknyomozó stílusban folytatva: akkor most nézzük a tényeket, szabatosan, címszavakba szedve.

Jupiter: különös ismertetőjele a viszonylag lassú haladás, átlagosan tizenkét év alatt tesz meg egy teljes kört az Ekliptikán. Gázbolygó, de ez anyagára igaz, nem úgy gáz bolygó, sőt. „A Jupiter a szeretet bölcsességének és annak kiterjesztésének az elve. A fény – távolba hatóan – nemző, teremtő és beavató energiaként működik, mely által a legszentebb munkák végezhetők el.” A (jelen írásban) dőlt betűvel, vastagítva írt idézetek Paksi Zoltán tollából származik, az Égi utak csillagüzenetei című örökbecsű alapműben lelhetők fel. Megjegyzem, ennek a könyvnek minden magyar háztartásban a fő polcon lenne a helye, de nem úgy, mint a valóban mindenütt fellelhető F. Nagy Angéla – féle, csak a legritkább esetekben használt szakácskönyvé, hanem kicsit rojtoskás állapotban a mindennapi olvasástól és kézikönyvként való használattól. „Képviseli az Isten keresését, a kiterjedést, a kitágulást, az ég felé fordulást, a kozmikus törvényeket, a nagy összefüggéseket, a jogot, becsületet, tisztességet, igazságot, hitet, tanítást és a megváltás útjának megmutatását, képviselését.” Elég szép, magasztos és pozitív kicsengésű, ugye? Akkor miért is kell tőle félnünk?

Forduljunk egy régi, kedves eszközhöz, a tükörhöz. Állítsuk ezt a mondatot egy tükör elé és nézzük meg, mit ad ki így a tartalma: képviseli az Isten elől való bujkálást, a beszűkülést, az égtől való elfordulást, a kozmikus törvénytelenségeket, avagy a kozmikus törvények megtagadását, a nagy összefüggések tagadását vagy a szétszóródást, a jogtalanságot, a becstelenséget, az igazságtalanságot, a hitetlenséget, a tudatlanságot, a tudatlanságban tartást és a megváltás útjának elrejtését, eltagadását. Kérlek, olvasd végig még egyszer, mennyire sötét tartalommal töltődik meg ez a mondat, ha a tagadás tükre elé állítjuk.

Nyilas, mint asztrológiai jel (jó tudnunk, hogy a zodiákus ezen cikkelynek a Jupiter az ura): „A tűz, a nagy út megtételéhez szükséges energia. De ez az út már hazavezet. A távlati tervekben a cél a világ, a világosság állapota. Nem az ego szüli az útitervet. A hívás „máshonnan” hallatszik. A bölcsességé nemesedő tudás tudatosítja a sors feladatát is. A változás minősége érleli meg az újabb, a befejező időszak majdani eljövetelét. Az „utolsó idő” előtt megkap a lélek minden tudást, hogy befejezze az ősz idejét és felkészüljön a Nagy Mű (Opus Magnum) megalkotására. Az utolsó tűzben kell elégnie mindennek, ami nem szeretet. A végső fázis, a megváltói minőség felé irányul az utazó tekintete, ezért a tűz lobogásánál még megvizsgálja az ideák „fény-szintjét.” A benne növekvő világosság, a kiterjedés, melyben már nyoma sincsen az én önzésének. A lélek ekkor érkezik el a Nyilas stáció fordulópontjához!”

Összegezve: a fényesség, a szeretet bölcsességének bolygója hazatér, a magasztos tudás szeletébe. A jupiteri minőségek tagadó tükrözése élesen világítja meg, ki, illetve milyen minőségek számára lehet félelmetes és ijesztő ez a hazatalálás. Az energetikai vakondok, lótetűk és pincebogarak lehet, hogy félik, bizonyára van rá okuk. Aki viszont kozmikus szülöttnek, csillaggyermeknek tartja és érzi magát, nemhogy félnivalója nincsen, de örömre bőven talál indokot a Nyilasba megérkező Jupiter kapcsán. Klasszikus rémhírrel van dolgunk abban az esetben, ha nem tartozunk a spirituális csótánynemzetségbe. Végezetül az időpontok, időszakok: a Jupiter november 8-án lép át a Nyilas asztrológiai jelébe, ahol egészen 2019. decemberének elejéig tartózkodni fog. Nem akármilyen fényes esztendő következik!

 

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This