2017. aug 12. 0

Nemes nemzés, teremtés

Vasárnap áll együtt az Oroszlán jelében járó Nap az Oroszlán csillagkép második legfényesebb csillagával (Béta csillag), a Denebolával. Ez az együttállás egyben azt is jeleneti, hogy központi csillagunk kilép a csillagképből; szimbolikáját tekintve cselekvő énünk immár a szeretettel átitatott teremtés minőségeit magában hordva fényeskedik tovább. A teremtés magas minőségű, tiszta erőivel kapcsolódunk és töltődhetünk fel: lehetőséget kapunk annak megtanulására, miként lehetünk erősek keménység nélkül, avagy a szeretettel átitatott alkotó erők magas szintű, önzetlen működtetése érkezik ajándékként az együttállás „jóvoltából”.

A Denebola az Oroszlán nemző részét jelöli, ízlelgessük kicsit nyelvünk szómágiáját: a nemes nemzés erői ébrednek, de nemet is tudnunk kell mondani, hogy ne váljunk nemtelenné. Minden jó helyen és időben kimondott „nem!” nemesít, ha csak igent mondunk, elgyengül a gerincünk. Aki képes nemet mondani, abban erős „igen!” él, hiszen ez segít megmutatni, merre van az irány, mire mondjunk igent és mire nemet. Nemet mondani valójában belső igenlés nélkül nem lehet őszintén és hitelesen.

A határokat nem ismerő kreativitás és az örömmel, szívvel-lélekkel megélt alkotó, létrehozó erők is lubickolva tobzódnak és ragadnak magukkal, hogy végre csináljunk valami igazán szupert, tegyük meg, amit belül oly’ régóta dédelgetünk; teremtsük meg álmainkat jelen életünk valóságában is. Ez is játék, ez is telis-tele van örömmel. Mert teremteni jó.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!