2018. Sze 13. 0

Nemzés és tiszta beszéd

A pénteki napunkat az Oroszlán csillagképének béta csillagához, a nemző résznél elhelyezkedő Denebolához megérkező Nap ragyogja be fénnyel, a luxmaximumot pedig egy egzakt Neptunusz-Merkúr szembenállás szolgáltatja. Finom, mi? A Nap szimbolizálja cselekvő énünket a csillagos égen, de ő hozzá „tartozik” a derű, a világosság, a humor és – bizony – a szeretet árasztása. Ez a pont maga a fénynemzés, igazi tüzes, férfias energia; de fontos hamar leszögezni, hogy nem kizárólag férfiaknak szól, ahogyan a vénuszi minőségek is a hölgyeken kívül az urakban is jelen vannak és működnek. Ez a teremtő erő intenzív, „csináljuk, lássunk neki, ragadjuk meg!” – jellegű, teljességgel hiányzik belőle az enerváltság. Ilyen égi helyzetben tobzódó, áradó alkotókedv, a létrehozás öröme munkálkodik bennünk, ami alig nagyon várja, hogy végre formát öltsön és megnyilvánulhasson. Ez a típusú alkotás nem a szerény, az alkotótól független műről szól, itt szerves részei vagyunk az ábrának, mint a kreatív, létrehozó személy.

Fontos leszögeznünk, hogy a denebolai nemzés szeretettel teli, magában hordozza az Oroszlán szívének ragyogását és szeretni tudását ugyanúgy, mint a múlt látásából fakadó bölcsességet. A Nap már végighaladt az egész csillagzaton, itt, a farkánál lép ki, de minden megélést és tapasztalást magával hoz. Önként fakadó széles és letörölhetetlen mosoly, szívbéli mély derűvel társulva jár ennek az energiának a nyomdokaiban, érdemes minél intenzívebben és minél többször megélnünk.

A Neptunusz-Merkúr szembenállás a Halak-Szűz tengely mentén a külső-belső rendezettségre irányítja figyelmünket; segít abban, hogy nem csak felszínre hozzuk, de szépen és érthetően megfogalmazzuk, kimondjuk, amit odalent találtunk és dolgunk van vele. A jövő fényéért (is) tesszük mindezt, hiszen a Neptunusz a Vízöntő csillagképének jövőbe ömlő vizében lubickol, de a teremtés fentebb említett, oroszláni minősége is ott munkálkodik szellemiségünkben, hiszen a Merkúr is a csillagzat nemző részén halad keresztül. Gondolatainkban és kimondott szavainkban egyaránt ott a szeretettel teremtés ereje, ilyenkor az ideából valóság születik, melyre lelkünk is rábólint, örül neki.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!