2018. máj 24. 0

Nézz az ég felé

Trigon tegnap, trigon ma, nem panaszkodhatunk az égiekre. Jó, persze mindig valami csemegét kapunk, legfeljebb az ízlelőbimbóink kényesek és túl pikánsnak ítélik a kozmikus fűszerezést, de a mostanában tálalt trigonokra igazán nem érkezhet panasz. Pénteken a Bak asztrológiai jelében járó, látszólagosan hátrálva mozgó Plútó alkot egzakt 120 fokos fényszög kapcsolatot a Bika zodiákusában serénykedő Merkúrral. Lelkesült szavak, inspiráló gondolatok, megoldást hozó új ötletek születnek az ellenállhatatlan erőbe bugyolálva. Olyan erővel mondjuk ki, aminek ki kell jönnie, hogy elképzelhetetlen az ellentmondás, nincs valósága, hogy ne úgy legyen, ahogyan mi kigondoltuk és kinyilvánítottuk. Ez az az inspiráció, ami tűzön-vízen át keresztülviszi építő szándékunkat, amivel valami újat tudunk a régi, elnyűtt sallangok romjainak helyére építeni.

Figyeljük meg ezt a megjelenő tüzet szavainkban, kommunikációnkban. Nem attól válunk erőssé, hogy ordítunk, decibel-licitbe csapunk és a hajszárítóhoz hasonlatos légáramot üvöltünk partnerünk arcába, hanem a belső kételkedésnélküliség, az eltökéltség, a végletekig való elmenés szilárd szándéka süt át minden megnyilvánulásunkon. Lehet, hogy eddig egérnek láttuk magunkat, ahogyan a külvilág felé is ezt a képet közvetítettük, de most az egér valahogy úgy szól, amitől az oroszlán is tiszteli és meghallgatja.

Mindkét bolygó földes jegyben jár, a Bak a megoldás cikkelyében, a Merkúr pedig a termékenységében, így a pénteki megnyilvánulásainkban mind-mind ott a létrehozó, előrevivő motiváció, a felfelé és előre törő vektor, ami egyértelműen a jobb és szebb jövőt szolgálja. A Merkúr már éppen belépett a Bika csillagképébe is, annak testénél jár, így áthatja az anyag világának élővé, termékennyé varázsolására mutató energetika. A Plútó a Sas csillagképében a sokszor emlegetett rakétán lovaglós módon emel az égbe, sarkall végtelen, szabad szárnyalásra, ahol valóban nincs határ, hiszen a csillagos ég minden tud lenni, kivéve (be)határoló tényező.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!