Ha valaminek látod az értelmét, erőd is van hozzá. Erőd, lelkesedésed és tüzed, hogy elérd, megcsináld, megvalósítsd. Ha nem hiszed el ennek a végtelenül egyszerű kijelentésnek az igazságát, fordíts egyet rajta. Nézd meg: emberek légiói, hazánkban százezrek, de lehet, hogy milliók, világszerte inkább milliárdok végeznek értelmetlen munkát. Értelmesnek látszik, mert biztosítja a megélhetést. Pénzt, státuszt, anyagi hátteret ad. Ezzel meggyőzöd (legalábbis azt hiszed…) a lelked, hogy így jó, rendben, ez az alku az életben maradás ára. Aztán kiégsz.

Idővel, előbb utóbb szinte elkerülhetetlen a népszerű (és nem közkedvelt) burn out. Nem arra vagy kitalálva, hogy egy egész életet a sorsod mellett lépdelve élj le. A képlet végtelenül egyszerű: ha látod a miérteket és azzal zsigeri szinten képes vagy azonosulni, szárnyaid nőnek. Ha tartósan értelmetlen dolgot végzel, nemhogy visszafejlődnek ki sem nőtt szárnyaid, de karodból-lábadból is elillan az erő. A megoldás kínálja magát: olyat kell, olyat érdemes, olyat való tenned, ami számodra értelemmel bír (és nem csak racionálisan elégít ki). Ha már felvázoltuk a jelenséget, ne késlekedjünk a megoldással sem. Íme:

Ha erő, akkor Mars. Zárójel: ha még több energiára és turbófokozatra van szükséged, akkor persze Plútó. Ma a vörös bolygóval foglalkozunk kicsit, mert jelentős pontra érkezett. Az elmúlt napokban a téli napforduló és a Bak újhold vitte el (jogosan, persze) a show-t, de ne feledkezzünk meg Arész bolygójáról sem.

A Marssal kapcsolatos alapvető és legfőbb tudnivaló, hogy éppen és a Földünkről szemlélve, tehát látszólagosan hátráló mozgást végez. Teszi mindezt október vége óta, egészen január első harmadáig. (itt olvashatod róla a részletes összefoglalót: https://ladonyijanos.hu/gyujts-erot/)

Látni a legjobb, legmagasabb, legfényesebb megoldásokat. Ki ne vágyná a tudást, a képességet? Éppen ide, a Bika csillagkép szeméhez, a vöröses fényű Aldebaran csillaghoz érkezett el a napforduló idején a retrográd mozgást végző Mars. Ez a csillag különös becsben áll. A régiek úgy vélték, a Világ négy oszlopa négy, kiemelten jelentős csillag, név szerint: Aldebaran, Regulus, Fomalhaut, Antares.

Masszív, erős, tartós és biztonságot ad. Ezt várod el egy oszloptól. Ezt sugározza a négy oszlopcsillag is. A Mars ide érkezett (vissza) és itt is fog direkt irányba, azaz előrefelé fordulni 2023. január 12-ének késő estéjén. Bocsánat, egy pillanatra abba kell hagynom az írást, mert bal hátulról halk, de határozott köhécselést és torokköszörülést hallottam.

– Mi van?!

– Figyelj már, barátom, emlékezz: tranzitban egy fokot számolunk orbisnak, azaz hatókörnek.

– Igen, tudom. És? Hagynál végre írni? Éppen benne vagyok a marsos-aldebaranos bejegyzésben.

– Ezért köhécseltem, te szófaragó! Számolj már! Az a Mars két fokra távolodik el az Aldebarantól, mikor majd direktbe fordul. Mit akarod hülyíteni a népet?

– Ez nem hülyítés.

– Akkor már megint hatásvadászkodsz? Azt hittem, már lejöttél a szerről. Mostanában mintha egy kicsit jobban benőtt volna a fejed lágya.

– Hehe, átvertelek. Soha nem fog. De most nem erről van szó. Figyelj rám jól. Elmondom gyorsan, aztán már írok is, mert várnak rám.

– Magyarázd meg hamar, mert anélkül inog az egész aztán a végén még gyengének bizonyul a szakmai láb.

– Jól van, tessék. Erőről beszélünk és látásról, tudod, a Tejútra néz a Bika szeme.

– Igen, és?

– Ez olyan erős mintázat, ami felülír bizonyos alapvetéseket. Tudod, az egy fok jó alapszabálynak. Most azonban kényszerességnek élném meg, ha ragaszkodni kellene hozzá. Igenis jelentősége van és tartom, hogy a hátrálásra mostantól, a fordulatra és az előrehaladásra is hatása van. Tartom és vállalom érte a felelősséget. Nem így tanították a kurzuson, de azért áldották meg az embert önálló tudattal, mérlegelési képességgel és lényeglátással, hogy használja is. Ezzel így most elégedett vagy?

– Mondjuk. Elfogadom.

– Akkor hagynál végre írni? Mint említettem, várnak rám.

– Jól van, csináld. Nem akadályozni akarlak, csak tudatni akartam, hogy én is itt vagyok és figyellek ám hátulról, még ha nem is mindig veszel észre.

– Jó, jó. Szevasz, igyál egy kávét, vagy csinálj bármit is.

Bocsánat. Elnézésedet kérem ezért a kis közjátékért és sajnálom, hogy behallatszott. A helyzet az, hogy nem egyedül ülök a szobában. Ott a lelkiismeretem is. Próbáltam kicsukni, meg kitaszigálni, de makacs jószág. Volt, hogy az ablakon mászott vissza. Most ő kért szót. Nem mondom, hogy igaza van, mert hajlamos a túlaggódásra. De megígértem neki, hogy hallgatok a szavára. Tessék, az igazság így hangzik:

Amikor az aktuális égi mozgásokat nézzük (ezt nevezik műszóval tranzitnak), az együttállások esetében egy fokot vehetünk figyelembe, mint fő szabály. Ezt tanítják, így tanultam én is. A kivétel azonban erősíti a vakbelet. A szabályt gyengíti, de a félrefordítás annyira elterjedt, hogy már az ellenkezőjét hisszük el. Más szóval: kivételt teszünk.

A vörös fényű, erős Mars a narancsos-vöröses Aldebarannal jó sokáig áll együtt ebben a kiterjesztő, tág, megengedő értelmezésben. Ha nem a tiéd, ha nem dobban rá a szíved, nyugodtan dobd a kukába a gondolatot a szellemiséggel együtt. Jó helyt lesz ott, ahogyan a székely mondaná. Én nem teszem, mert kifejezetten tetszik, praktikus és célszerű. Apropó, cél. Itt tanyázik ugyanis a lényeg.

Lásd a valódi célodat.

Látnod kell a valódi célodat.

Ami magasabb és magasztosabb a puszta megélhetésénél és túlélésnél.

Ilyen vetületben tisztánlátást biztosít a Mars-Aldebaran együttállás. A Bika szeme közvetlenül a Tejútra néz. Az Istenek Útjára, ahol nincs félmegoldás. Ahol a legjobb és legtisztább minőségek láthatók meg. Azért irányul erre, hogy vedd végre észre: amíg lekókasztod a fejed, nemigen láthatod meg a magasságokat. Igen, az elgurult százas a tiéd; ha szerencséd van, akár aranygyűrűt is találhatsz az út porában, de a valódi perspektívákhoz nem lesz közöd. Ahhoz tekintetet kell emelned. Megéri, mert erőt ad.

Letisztulás. Ez a másik kulcsfogalom. Ami sallang, mehet. Ami nem passzol azzal, amit ilyen szemszögből látsz, faragd le. Emlékezz: rengeteg időd van. Jövő év elején, január 12-én még csak fordul a Mars. Egészen február 4-ig áll együtt a Bika szemével. Az még odébb van. Nem hajt a tatár, még csak a török sem, tehát időd van, de ne tökölj.

A letisztulás megkönnyebbülést hoz. Olyan, mint a súlycsökkenés a sport világában. Azonos erővel kisebb tömeget mozgatni könnyebb, azaz dinamikusabb is. Emiatt is nő az erőd. Mert nem kell, hogy feltétlenül kívülről érkezzen sok-sok plusz. Könnyen megeshet, hogy rálátsz, mit, hogyan változtass ahhoz, hogy visszanyerd saját kraftodat. Ezért pedig megéri. Nagyon megéri.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This