2017. ápr 12. 0

Nő és férfi szintézisben

Csütörtöktől jövő keddig kapcsolódik egymáshoz a Mars és a Vénusz a szintézis erejének fényszögén keresztül. Ez a néhány nap különösen alkalmas a másik nem megértésére; a sextil fényszög inspiráló energiája magában hordozza közös dolgaink működőképessé tételének lehetőségét. A Halak jelébe visszalátogató, eddig látszólagosan hátráló mozgást végző Vénusz már megállt, így pihen keddig, utána ismét a kozmikus irányban folytatja égi útját. Különösen érdekes megvizsgálnunk a csillagképi hátteret: ez a vénuszi fordulat ugyanis a Halak kettős alakzatának múlt felé visszaúszó halacskájánál történik meg. A szépség és a kapcsolatok bolygója a múltból hozott, megtisztítandó minőségekből tér vissza, kiemelve, mi az, amit megtisztítva a valódi egység állapotába emelkedhetünk.

A Mars a Bika jelében halad, a Vénusz uralma alatt, itt ismét visszaköszön a női és férfi energiák összefűződése. A termékenység, a teremtő erők zodiákusában a férfias, erőt és lendületet árasztó vörös bolygó már önmagában is egyfajta polaritást képvisel, integrálja a női típusú termékenységet a vénuszi uralom miatt. Ez az energia pedig az értelem égi szálain át fonódik össze a Vénusz erőivel. Az urakban felébred a fogékonyság a női minőségek megértésére, ez akkor is így van, ha nem tudatos folyamat. Az eredendő különbözőségeket a kiegészülésre, az együtt működtetésre használhatjuk építő módon. A hölgyek amúgy is fejlett beleérző képessége pedig izmosodik az erősödő megértés által, így a megérzések intenzíven dolgozó segítséget kapnak.

A két bolygó között munkálkodó sextil fényszög neve régen hexagramma volt, ábrája pedig két, egymásba forduló egyenlő szárú háromszög. Ez az ősi szimbólum a két különböző, külön-külön is egész alakzatból szintetizál egy teljességet megjelenítő ábrát, amiben mindkettő határozottan látható, egyéniségét el nem veszítve mégis valami sokkal magasztosabbat és szebbet épít a másikkal kiegészülve. Olyan dolgokat hoz létre ez az erő, amik elkülönülve nem megélhetőek. Ugyanezt a varázserőt tudjuk kapcsolatainkban, párkapcsolatunkban a másik nemmel működtetni. A termékeny és szépséget hozó, finom energiák segítségével a megértés útján kerülhetünk közel a Kedveshez, hogy harc helyett közösen és közöset építhessünk a harmóniáért együttműködve.

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!