Az aktuális Hétrenéző után pár órával beköszönt a nyár. Tekinthetünk rá kisebb korszakváltásként akár, ezért is ideje az összegzésnek. Képzeletbeli körzőnk hegyét a tavasz utolsó vasárnapjába bökve lássuk, mit hagytunk magunk mögött és mi az a kalandhalom, ami ránk vár az elkövetkező hét napban.

Ha te is hiszel a látszólagos ellentmondásban, mi szerint a csípős paprikával ízeket harmonizálhatunk, nyert ügyed van. Ilyen szemszögből könnyen érted meg, mennyire remek dolog, hogy a Mars megérkezett a Rák csillagképébe. Két alkalommal is olvastál róla, mert a szelíd erő mibenvalóságán túl a Rák Tekintetéhez is megérkezett a tűzvörös planéta. Miért jelentős pont? A valódi, belső látás borotvaélesedése miatt. Immár nincs fontos minőség, ami elkerülheti figyelmedet. Hogy erőt is kapsz hozzá, hab a tortán: vaskos, 35%-os tejszínből készítve.

Szíved szava eddig talán túlontúl halk mivolta miatt nem jutott el a füledig. Ezen változtatott a Merkúr és a Rigel találkozója. Ha szentségtörőnek tartod a „kozmikus fültisztító” kifejezést, akkor javaslom helyette a továbbléptető jelzőt. Segít, hiszen megértést ad, támogat, hogy jobb döntést hozz. A Rigel csillag az Orion lába, azaz most meghozott döntésed előre is lendít, mint az ellépő láb.

Tüzes, inspiráló hét áll mögöttünk; nem csak a Mars, a Nap is két írást érdemelt ki. Az első mese a Teremtőről szólt. Róla, aki vagy tikkadtságában, vagy jó kedvében húzott egy markáns vonalat. Máig nem tisztázott, mi motiválta, hogy a Betelgeuse és a Polaris szinte azonos ekliptikai koordinátákat kapott. A két csillag és a Nap egy időben történő, egymást kiegészítő és hatványra emelő együttállása még a frissen döglött vakondot is elégedett mosolyra késztetné. Ami az elásott, oszladozó földtúrót is életre keltené, tulajdonképpen már a következő hét indítása. Igen, ő az, személyesen: a nyári napforduló. Ígérem, eltekintek a vakondtetem asztrozófiai írásokban való szerepeltetésétől; belátom, jobb szemléltetőeszközök is elérhetők. A Rák jelébe lépő Nap robbantja be a nyarat, kínál tökéletességre törekvést, és Fényt. Amennyire csak szükséged van és még jóval többet. Végre szót ejthettünk a napforduló titkos csemegéiről is, amik mellett gyakran elsétál a földi vándor. Ez persze érthető, mert a váltás jelentősége óriási, de te már tudod, mire figyelj, tiéd a helyzeti előny.

A következő hét sem piskóta. Ha a napi csillagmesék filmek lennének és én üzemeltetném a mozit, jogosan dörzsölném a markomat. A „telt ház” táblát be se kéne nagyon venni, olyan érdekfeszítő, izgalmas történések várnak ránk. Mire számíts? Érkezik a retrográdba forduló Jupiter. Hoppá! Látja ezt a Neptunusz és gondol egyet: nem hagyja annyiban. Ha már a szeretet bölcsességének égi vándora hátraarcot vág, követi ő is. A nagy sürgés-forgás lassan vidám körtáncos képet fest eléd, hiszen a Merkúr is fordul, ám ő direkt irányba. Tudom, ezt olvasva sokakból szakad fel a mélyről jövő sóhaj: végre! Ezzel kapcsolatosan értékes gondolatokat készítek elő számodra.

A lágy és szép vége főcím harmonikus dallamokkal és naplementével pedig a Rák jelébe megérkező Vénusz érdeme, ez már a vasárnap gyümölcse lesz. Azért – is – szeretek Hétrenézőt írni, mert talán egy bolhatokányi motivációt ad a következő hét mosolygós indításához. Régóta munkálkodom a hétfő renoméjának visszaállításán. A vasárnap este érkező csillagleltár emlékeztet, milyen combos hét áll mögötted. Rövid összegzéssel értékelheted saját munkádat és ott, akkor, rögtön arról is olvasol, mi vár rád. Ez pedig rendre izgalmas, inspiráló; lökést ad a régi hétfőundoritisz legyőzésére. Emelt fővel, Fényre hangolva, nyárba lépve csak tovább!

kép: pixabay.com

csillagmesék szárnyán, hétről hétre

Pin It on Pinterest

Share This