Népünnepély, kirakodóvásár, kürtőskalács.

Zsonglőrködő bohóc, főtt kukorica illata, özönvíz előtti alumínium vattacukor-készítő gép.

Sörpad, toi-toi, fehér ponyvasátrak.

Augusztus 20. Az ország minden pontján zajlik a dínom és a dánom. Mintha nem lenne holnap. Este 9-re kempingszékek, matracok kikészítve, sör behűtve, Marcikának traubi és jól megnézzük, mert ilyen egy évig nem lesz újra. Tűzijáték, az bizony. Villan és durran. Ne ugassá’ mán, te kutya, hát nem bírod ki, hogy évente egy szilveszter meg egy augusztus huszadika jusson má’ nekünk is??!!

Eltelik a húsz perc. 21:20: nyakak visszafordulnak, kezek újabb, kissé már melegedő sör után nyúlnak a pléhkék hűtőláda mélyére. Hát ez is elmúlt. Szép volt, na, de vége. Menjünk haza, aludjunk. Nem bánom, még otthon is ihatunk egy második vacsorasört, de ez a látványorgia tett pontot a nyár végére.

Káprázat – maga a tűzijáték és az ünneplés, de az is, hogy ezzel vége a nyár önfeledt (azaz érdemi) szakaszának és mehetünk vissza a balettba ugrálni.

Káprázat, igen. Ám rajtad áll, engeded-e elvakítani magad. Láss rá: augusztus 20. nem csak Szent István, az új kenyér és az államalapítás ünnepe. Kövér, tűzpiros gomb. Arra tenyerel a klasszikus ünneplős hangulat, megkoronázva a tűzijátékkal. A láncreakció végét detonáció helyett 120 decibeles iskolacsengő testesíti meg.

Élvezd a nyarat! – ezt a címet adtam pár hete egy cikknek. Ebben foglaltam össze, hogy miért nem való már augusztus elején búslakodni, írószerboltba járni és temetni az önfeledtséget. Most is érvényes – fokozottan. Íme: https://ladonyijanos.hu/elvezd-a-nyarat/

A nyár még bő egy hónapig tart. Ha nagyvonalúan felfelé kerekítünk, ennél is több időnk adatik a valódi ősz kezdetét jelölő, stílszerűen őszinek keresztelt napfordulóig (idén szeptember 23-ra esik nappalok és éjek egyensúlyi pontja).

Nem most van itt a búslakodás ideje. Sőt. Ismerd fel, hányszor ütötték bele az orrod korábban. Láss rá, értsd meg és lépj ki a mintázat koromsötét árnyékából. Már nem az a kislány, kisfiú vagy, akit szíven döf a szülői unszolás, hogy találd már meg vére a tornazsákodat. Egyébként is: szeretetidő virrad.

Regulus. Ő az Oroszlán szíve. Vele találkozik jövő hét elején-közepén központi csillagunk, a Nap. A találkozóról szóló tudósítást holnapra időzítettem; ott részletesebben kifejtem, miben és hogyan támogat; pár kevéssé ismert adalékkal tuningolva.

Tudd: minden felszíni látszat, földi torzsalkodás ellenére valódi szeretet ébredhet, virradhat. Nemcsak az égen, benned és bennem is. Ez pedig jóval erősebb a szeptember-szorongásnál.

Élvezd az ünnepet és tudd: a mulatság ér véget, más érdemi, lényegi, nyári minőség nem.

Élvezd a nyarat, annak van itt az ideje!

kép: pixabay.com

– ha tetszett a bejegyzés,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This