Szerdán késő délelőtt Nyilas teliholdat ünnepelhetünk, különleges energiákkal fűszerezve. A Nap az Ikrek jelében, a Hold a Nyilas zodiákusában jár, mikor egzakt módon farkasszemet néznek. Miről szól az Ikrek-Nyilas tengely? A megismerés-megértés-tudás folyamatáról. Amit a háromdés valóságodban felfedezel, abból lelked kiszűri a számára lényeges esszenciát. Nincs olyan megélésed, amely ne tartalmazna érzelmi töltetet. Ez az egyensúlyi állapot a tudás teljességéről is szól; rávilágít, hogy nem csak aggyal tudsz tanulni, sőt. Emlékezz: az eredményes tanulási módszerek élmény-alapúak, az pedig nem az elmének szól, hanem a léleknek. Számíthatsz azonban egy kevéssé ismert, de igen jelentős inspirációra is a szerdai telihold idején.

A lelked megsúgja, merre indulj. Mit megsúgja: szinte ordítja, ha ez az ige nem lenne harsányan profán. A Hold ekkor lépett ki a Skorpió csillagkép ollóját jelölő csillagok közül. Ez a radikális, gyökeres és gyors elengedés pontja. A telihold idején rádobbanó szívvel, kételyek nélkül érzed és egyben tudod is, mitől szabadulj meg. Láss rá még egy titokra: akkor is működik a telihold mágiája, ha elméből (ezt szokás az egó hangjának tulajdonítani) ragaszkodsz valamihez, amiről tudod, nem kéne.

Megérett a kidobás pillanata. Égi kísérőnk a Nappal való szembenállásakor már a Skorpió szíve, a vöröses fényű Antares csillag felé tart. Ezt a csillagot a régiségben Tejút- és Világoszlopnak tekintették, oly’ jelentős (azaz mindenek feletti) az elvárások és feltételek nélküli szeretet. A telihold sikerképlete: engedd el, hajítsd ki, ami már méltatlan, lejárt, lehúz. Tedd ezt mosolyogva, szeretettel és hálával a minőség iránt, hiszen – egykor – szolgált téged és talán fény is lakott benne. Jól működve önmagad szeretete is erősödik, előbb-utóbb teljesen természetessé válik.

Ha netán úgy érzed, eltávolodtál a szeretni tudás képességétől, a szerdai telihold visszaemel a nyeregbe, az egyensúlyba. Ebben az esetben a fényábra ollója arra mutat rá: mit gyomlálj ki, ami eddig elválasztott a szeretet áramoltatásától. A képlet mindenképpen és feltétlenül működik, többféle módon is eredményesen tudod alkalmazni. Szeretném, hogy tudd: szó nincs arról, hogy a tibeti szerzetes szintjét kéne egy ugrással elérned túlhaladnod. Ha ezt készítetted volna össze úticélnak, oda inkarnálódsz. Miért beszélek erről?

A Holddal szembenálló Nap a Bika csillagképében jár. Ez a csillagzat a termékeny gondolkodás, az isteni sugallat alapján az anyagban harmóniát varázslást szimbolizálja. Kapsz egy sugallatot és megvilágosodva valósítod meg. Ha túl sokat jársz leszegett fejjel, úgy tudd: a Bika szarvai a Tejútra, az Istenek Útjára nyúlnak, onnan hozzák le az égi adást és oda emelnek fel. A mostani telihold idején központi csillagunk, a Nap a Bika fejét megjelenítő Hyádok csillaghalmazánál lépdel. Ha valahol és valamikor rád köszönt a teremtő-termékeny szellemiség, az itt és most történik meg. Mi kell ahhoz, hogy élj vele? Legyen toll és papír kézközelben és készülj fel a gyors írásra. Gyanítom, szükséged lesz rá.

Túlzások nélkül írhatom le neked: rádobbanó szív, megvilágosodás-élmények. Ez az, ezért vagyok itt! Ezt meg kell valósítanom! – ilyen szikrákra bátran számíts. Elképzelhető, hogy kizökkent a rutinból, de egyik telihold sem ígérte soha, hogy unalmasan elballag melletted. A mostani sem kivétel. Mi az, amire kifejezetten veszélyes? Károgás, huhogás, kishitűség, nemfognekedsikerülni és társai. Nos, ők be lehetnek sz@rva, mert veszélyben vannak. A „kigondoltam és megvalósítom” eszméjű klasszikus teremtő ember éled benned újjá és ad erőt. Erőt, mert erről még nem beszéltünk: a telihold érzelmekben gyökerező, változtató, útra indító energiákat szabadít fel, elűzve az ernyedtséget és tehetetlenséget. Ideje vitorlát bontani és a friss széllel álmaid vizeire kihajózni!

 

kép: pixabay.com

igen, ilyen közelinek és ennyire egyértelműen mutatja meg célodat a Nyilas telihold

Pin It on Pinterest

Share This