Kedden reggeltől immár a Nyilas zodiákus jegyében halad a Vénusz, hátterében a Skorpió csillagképpel, annak is az ollójával; feljebb tekintve pedig a Kígyótartó fényeit láthatjuk az égen. A kezdődő időszakban hangsúlyossá válnak a magasabb tanítások, a bölcsességek, amiket gyakran nem tanfolyamok és könyvek által kapunk meg. Érzékenyebbé válunk társaink felé, termékenyen tudunk tanulni és tanítani egyaránt. Nyilas Vénusz idején fokozottan előtérbe kerül az egymástól tanulás, az emberi kapcsolatok általi fejlődés jelentősége, meglátjuk az összefüggéseket az egymáshoz fűző szálak rendszerében; megértjük, mit miért teszünk egy-egy élethelyzetünkben.

A Skorpió csillagkép ollója az elengedést, a méltatlan minőségek levágását szimbolizálja, aminek két vetületéről mindenképpen érdemes említést tennünk. Az elvárások (akár külső, akár belső) függönye mögé nézve pontosan tudjuk, érezzük és átlátjuk, mely kapcsolataink üresedtek ki, távozott belőlük a fény. Végezzünk egy rövid számvetést, milyen tanítások cseréltek gazdát társunkkal, majd szeretettel készüljünk fel az elengedésére. Ne tartsunk életben azért egy döglött vonalat, mert megszoktuk. Tisztább, őszintébb és egyenes a cselekvés – hálás szívvel, megköszönve az eddigieket; lezárni a relációt, bármilyen viszonyról legyen is szó, nem csak párkapcsolatról beszélünk. Méltatlan, sőt hazug az az energia, amikor mosolyt erőltetve unjuk magunkat társaságában, vagy viszolygunk az illető nevétől, mikor megpillantjuk a telefon kijelzőjén. Menekülés és átlátszó kifogáskeresés helyett tegyük meg mindkettőnk érdekében a megkönnyebbülést adó, felszabadító elköszönést, amiket a kozmikus erők három napon át a szokásosnál jóval nagyobb erővel támogatnak.

161018lufik

Másik megközelítésében a holmijaink közt végzett selejtezésre is kitűnő a keddtől csütörtökig tartó hétközép. Minden haszontalan, lommá, kacattá minősült tárgyunkat érdemes kidobni, elajándékozni, hogy az energiáik által lekötött hely és tér felszabaduljon és felkészülhessen valami új, magasabb rezgésű minőség befogadására. A túl sok felhalmozott ingóság képes lehúzó erőként működni életünkben, akár azt is érezhetjük, hogy dolgaink foglyává váltunk. Ezt az érzést tudjuk egy kiadós, rendcsinálással egybekötött lomtalanítással felülírni és felszabadulni. A jó érzés és önmagunk miatt is megéri.

kép: www.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This