Pénteken az Orion csillagképben vándorol a Hold, megadva a lehetőséget észrevenni, meglátni a bennünk élő visszahúzó erőket; minden olyan minőséget, amihez tudván tudott hátráltató hatása ellenére még mindig ragaszkodunk. Az Orion (magyar hagyományunkban Nimród) szimbolizálja az önlegyőzést, azt a beavatást, amit saját magunkban élhetünk meg azáltal, hogy győzedelmeskedünk a sárba visszarángató energiáink felett. Nem a külvilág sárkányaival, démonjaival vívott harc a valójában nemesítő, hanem az önmagunkban felfedezett lelki tarackok kigyomlálása, mert annak van igazi értéke és azt a legnehezebb elvégezni, hiszen befelé irányul a figyelmünk, nem vetíthetjük másra a felelősséget.

160826orion

Ide tartozik felvállalni a mostot, mindazzal a nem tetsző rakással, amitől meg akarok szabadulni, ugyanúgy tenni és lépni is most tudok hatékonyan az előrehaladásom érdekében. Ez a nemes, önmagunkkal vívott küzdelem adja meg az igazi beavatást (újra margószéli jegyzetben rögzítjük, hogy más ember soha semmibe nem avathat be); ezáltal élhetjük meg azt a belső alkímiát, ami által valóban magasabb minőségeket érhetünk el.

A pénteket praktikus oldalról szemlélve tekinthetjük remek kezdőnapjának bármely káros szokásunk, függőségünk elengedéséhez. A szükséges energiák támogatását megkapjuk, ezt bizton tudhatjuk, lelkünk is érzi, hiszen fogékonyabban közelít a témához. Minden káros szenvedélyünk, rossz szokásunk elengedésével győzelmet aratunk a már említett lehúzó erőink felett és egy-egy öles lépést teszünk a szabadság felé.

kép: wall.alphacoders.com

Pin It on Pinterest

Share This