A rövidülő nappalok és az ősz fokozódása előhozhatja az önsajnálat érzésének megjelenését, felerősödését. Kérlek, nézd át a következő pontokat, hogy nyakon csíphesd magad a kellő időben.

Ha sajnálod magad, azzal egyben gyengíted is. Azt feltételezed magadról, kevés vagy az aktuális élethelyzeted megoldásához. Mivel ezt feltételezed (még ha tudattalanul is teszed), már beindítasz egy programot ami a megvalósításra törekszik.

Amikor sajnálod magad, együttérzésért teszed mindezt, de alulról közelítesz a vágyott energia felé; mondhatni energetikai koldussá alacsonyítod le magadat. Lehajtott fejjel veszed el a morzsákat, de közben már mélyen belül el is kezdted utálni az „adakozót”. Hogy jön ahhoz, hogy jobban legyen és miért akar lekötelezni az eléd vetett, figyelemből kovácsolt lyukas kétfilléresekkel?

Mindig, amikor elmerülsz az önsajnálatban, messzebb kerülsz magasabb önvalódtól. Ilyenkor elsétálsz önnön centrumodtól és a periféria mocsarában tapicskolsz, aztán pedig csodálkozol, miért olyan ocsmány érzés bokáig vagy térdig süllyedni a hideg és folyós szmötyibe. Emlékezz: senki nem kergetett oda, magad tekeregtél el.

Mi akkor hát a megoldás? Előtte kérlek, rágd meg a gondolatokat, futtasd le saját rendszeredben, holnap visszatérünk rá, mit és hogyan tehetsz a magasabb szintű működésedért.

 

***

Szombaton reggel telik a Hold a Bika jelében, ekkor egzakt a Skorpió zodiákusában járó Nappal való szembenállása. A termékenység erői tobzódva sietnek szolgálatunkra, mégpedig a biztonság megteremtése végett. A biztonság definícióját ne szűkítsük le kövér bankszámlára és tehermentes tulajdoni lapra/forgalmi engedélyre: a Bika-Skorpió tengely a „külső-belső” biztonság megteremtéséről szól. A Bika – vénuszi uralom alatt – elsődlegesen a földi világunkban való teremtés, az örömmel átitatott létezés alapjainak lerakásáról szól; arról, hogy működtessük kreatív energiáinkat; virágoztassuk fel a körülöttünk lévő „termőterületet” mindazzal, ami a rendelkezésünkre áll.

A Skorpió ennek lélektükrében működik: jelében az érzelmi biztonság elérése a fontos, a titkok kutatásának célja önmagunk belső stabilitásának megteremtése. Amikor a kérdőjelek végére tudunk járni, mindig egyre magasabb minőségben érkezik meg az érzelmi biztonság élménye, ez pedig már kihat a fizikai síkon működő, Bika-típusú teremtő működésükre. A szombati reggel csodája a Bika telihold fantasztikus ereje; segítségével mindkét világban megteremthetjük a biztonságot, mégpedig örömmel teli, termékeny módon.

 

kép: www.pinterest.com

www.topmystic.deviantart.com (telihold)

 

Pin It on Pinterest

Share This