2017. nov 02. 0

Öröm születik a múlt porából

Péntekre kapunk egy Vénusz-Szaturnusz sextilt, ami hozzásegít a kapcsolatokból érkező tanítások megértéséhez. Ez az az energia, ami fellebbenti a fátylat a „miért is volt ez így?”, illetve a „miért kellett nekem ezt átélnem” kérdéseire kínálkozó válaszokról. Tekintsünk úgy a péntekünkre, mint a felismerések napjára: ha elmerengünk korábbi társas játékainkon, erőlködés nélkül villanhat be a működési mechanizmus képlete elménkbe: ha pedig megtaláljuk a vektort, már képesek vagyunk magát az egyenletet is felrajzolni, onnantól pedig véget vethetünk (pár)kapcsolati tévelygéseinknek. Valóban ennyire egyszerű lenne? Igen – ha működteted, ha akarod működtetni. És természetesen nem, ha és amennyiben ragaszkodsz a siránkozás savanyú kenyeréhez.

A Mérleg asztrológiai jelében haladó Vénuszról mostanság többször is ejtettünk szót, kiemelve, hogy a kapcsolatok rendezése, harmonizálása az egyik fő üzenete. Ez a folyamat az örömökkel teli szebbítés jegyében zajlik, nem görcsösen és nem fájdalmakon keresztül. Csillagképileg pedig a Szűz angyali részénél jár, az égi segítőinkkel való közvetlen kapcsolatfelvételt igen erősen támogatva, hogy ezt a támogató energiát foghassuk boldogulásunk szekerébe.

A Szaturnusz az állatöv Nyilas szeletében lépked, a bölcsességet és az igazságot megéléseinken át teszi elénk; őáltala kristályosíthatjuk ki tapasztalatainkból a lényeget, azt, amire valóban szükségünk van. Ezt az esszenciát pedig remekül tudjuk elhelyezni az összképben; nem egy kiragadott, elixírrel teli üvegfiolát markolászunk: látjuk és tudjuk, hol van a helye, milyen út vitt oda és az úton megélt dolgaink mit szolgáltak. Képletesen szólva egy magas bércről szemléljük életünk térképét, így látva rá a folyamatokra. A gyűrűs bolygó csillagképi hátterében a gyógyító és beavató Kígyótartó fényeskedik; így mindezek a tapasztalások hozzásegítenek a gyógyuláshoz és ez most (sem) a láz 36,5 fok alá csökkenését és a hurutos köhögés megszűnését jelenti csupán.

A két bolygó megértést támogató szövetsége megengedi a puzzle-darabkák helyrecsusszanását: sokszor a múlt elfeledettnek hitt alakjai is visszaköszönnek egy-egy mondat erejéig és most tudjuk valódi szerepüket meglátni. Bizonyos szempontból a hátratekintés segít előrelépni, de nem úgy, hogy a fejem hátranéz, én meg a falnak gyalogolok: ez alacsony szint. A múlt szereplőit, történéseit megértve tudom bogozni kapcsolati gubancaimat; a poros, pókhálós szobában lapul a boldog jövő kulcsa; amiért érdemes visszamenni. Összeáll a kép, miért nem működött valami, megértjük és utána már nem szükségszerű újra elkövetni mindazon dolgokat, amik miatt régebben szenvedtünk. Elkövethetjük (akarattal, szándékoltan), de már van lehetőségünk más kimenetelt választani, hiszen megértettük, miért futottunk zátonyra korábban. A felismerések adják meg a szabadságot, hogy kényszerpályás mozgás helyett mindig a számunkra legjobb irányban indulhatunk tovább.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!