Vasárnaptól az Oroszlán zodiákusába lép központi csillagunk, a Nap. Az Oroszlán elsődlegesen az uralkodásról szól, ám nem holmi kifelé irányuló, elnyomó, manipulatív módon. A valódi uralkodás befelé irányul, belső erőinkre fókuszál. Oroszláni minőség magas szinten működtetve az ösztönerőink, zsigeri indulataink uralása, a tőlük való félelem és kiszolgáltatottság félelme nélkül már. A klasszikus, szakrális uralkodói minőség az oroszlán archetípusa, amikor zsebtömés helyett a népért való, alázattal megélt szolgálat az uralkodó minden tette, melyet áthat, mélyen átitat a szeretet.

Erre a szeretetre szokás mondani: királyi. Királyi és egyben nélkülözi a feltételeket, erről ismerszik meg, ezért nevezhető szeretetnek és nem cserealapnak, hiszen nem támaszt elvárást, ahogyan a Nap is süt, ragyog, fényt áraszt és melegít anélkül, hogy bárkitől és bármitől elvárná, visszamosolyogjon rá, vagy bármely módon viszonozza mindazt az égi csodát, amit áraszt. Hasonlóképpen a magas minőségű szeretet is így működik, nem ingatja meg adóját a visszatükröződés, belső ereje és bizonyossága független szeretetének tárgyától és az ő reakcióitól. Amikor a szeretetnek nincs feltétele, akkor csalódni sem tudunk. ha nem tudunk csalódni, nem tudunk sérülni. Ha nem tudunk sérülni, ha sebezhetetlenek vagyunk, akkor biztonságban érezhetjük magunkat.

A szeretet árasztásán, áramoltatásán kívül a múlt látása (és megértése) is hangsúlyos, az Oroszlán zodiákusának névadója, az Oroszlán csillagkép ugyanis a múltba tekint, ismeri a múltat. Legfényesebb, Alfa csillaga a Regulus, az Oroszlán szíve, a királyi és feltételek nélküli szeretet esszenciális égi megtestesítője. Gondoljunk arra, hogy a szeretet szabaddá tesz, ha tudunk (és merünk…) szeretni, nincs, mi utunkba álljon és gátat vessen boldogságunknak.

Mindezt megtetézendő, vasárnap délben áll együtt Nap és Hold, így egy oroszlán újholdat is köszönthetünk. A szeretetben, a fény árasztásában, belső erőink uralásában újulhatunk meg, és ez a megújulás most kettőzött erővel jelenik meg életünkben a Nap jegyváltása miatt. Érdemes végiggondolnunk, mi az, amiben ideje a régi, elhasználódott bőrünket levetni, hogy helyette végre előtűnhessen a fényes, csillogó új és ez a minőség ragyoghassa be életünket.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This