Az értelem, a kommunikáció ás a beavatás égi vándora a Szűz zodiákusában halad, pontosabban fogalmazva lelassul, majd picit megáll. Ezt a szusszanást követően elkezd látszólagosan hátrálni olyannyira, hogy szeptember elejére egészen az Oroszlán jelének végébe érkezik vissza, ami egy külön misét is megér. A Földünkről szemlélve hátráló mozgást végző bolygó esetében mindig érdemes azt az égi helyzetet szemügyre venni, ahol megáll a planéta, mert itt találjuk a megoldandó helyzetet. A megoldáshoz való eszközt pedig a hátráló mozgással, annak végpontján, vagy nyugvópontján adja kezünkbe a csillagos ég, hogy vele felvértezetten oldhassuk meg jelen életünk gubancait. Ha szabad „trailerezni” és előre poént lelőni, akkor élek is vele: a Merkúr majd az Oroszlán szívénél, a Regulus csillagnál fordul újra a kozmikus irányba, a megoldáshoz pedig a feltételekhez nem kötött, ragyogó, magas tisztaságú szeretetet adja kezünkbe és önti szívünkbe. Íme, a megoldás, de akkor hol is kell szétnéznünk, melyik sarokban lappang a takarítani való?

A Merkúr a rendezés, a rendrakás információját hordozó Szűz állatövi jelében jár; így a szellemi, kommunikációs értelemben vett rend, rendben lét és egyben a kimondott szavaink által vetett minőségek learatása a kiinduló pont. Finomítva és csillagképi háttérrel árnyalva láthatjuk, hogy az Oroszlán csillagkép nemző szervéhez közelítünk; így a gondolataink és szavaink általi teremtés és létrehozás (szeretettel alapozottan) kerül a fókuszba. Mi az, amit nem tudok kimondani, ahol nincs rend, ahol nem tudok ragyogó szeretettel, felülemelkedve önnön göcsörtjeimen elfogadó szeretettel működni? Hol nem vállalom fel a nyílt és becsületes szavakat, amik mögött a valódi érzéseim vannak? Netán kellemtelenül érint, hogy az ilyen szavak nem tudnának őszintén megszületni?

kép: www.abstract.desktopnexus.com

Megélhetjük belső gátként is az energia megjelenését: talán érezzük, hogy nagyvonalúbbnak kéne lenni valakivel szemben, emlékezhetünk helyzetekre, ahol jobb lett volna felülemelkedni méltatlan csatákba való belegabalyodás helyett. Mind-mind előkerül, amivel dolgunk van. A mostani időszak erősíti a kihívást hozó kommunikációs helyzetek felbukkanását, jó tudnunk és felvállalni őket, hogy végre beleállhassunk és a kisunnyogás csábítása helyett szeretettel és valódi megértéssel láthassunk hozzá a megoldásuknak.

Pin It on Pinterest

Share This