Szombat este lép át a Merkúr az Oroszlán jeléből a Szűzbe, ami önmagában is megér egy misét; azonban napközben együtt áll az Oroszlán csillagkép szívével, a Regulus csillaggal. Azzal a Regulussal, akire a régiek világoszlopként tekintettek.

Ma különösképpen mélyen érthetjük meg azt a minőséget, hogy a szeretet szabaddá tesz. A szeretetnek, ha valódi, tiszta szeretetről beszélünk, nincs semmilyen feltétele, „csak” van; a reakció elvárása már önző szempontokat jelez. Ha nem szabunk követelményrendszert a szeretünk árasztásáért cserébe, úgy nem tud fájni semmi. Ha nem fáj a szerettünk reakciója, ha képesek vagyunk szeretni anélkül, hogy beletennénk az ellenérték elvárását az érzelembe, akkor éljük meg a valódi sebezhetetlenséget, nem teknősbékaként behúzódva csontos lelki páncélburkunkba.

160730oroszlan

Az igazi bátorság ahhoz kell, hogy valóban tudjunk szeretni – ám abban a pillanatban, hogy megéljük ezt a minőséget, a veszteség, a károsodás lehetősége illan el és immár nem önnön bátorságunk felett örömködünk, hanem „csak úgy” élvezzük azt a sugárzó, pompás valamit, ami maga a szeretet és élvezzük a kegyet, hogy áramoltathatjuk.

kép: wallpaperwidehd.blogspot.com

Pin It on Pinterest

Share This