Az elkövetkező három nap – kiváltképpen a péntek – meghatározó energiája a Halak jelében vándorló Nap és a Nyilas zodiákusában cammogó Szaturnusz teremtést ösztönző quadrat fényszög kapcsolata. Elképesztően érdekes a két bolygó – csillagképek szemszögéből vizsgált – elhelyezkedése: a Nap a Halak csillagképének múlt felé úszó halacskájának „végénél jár”, a fényszög előbb említett időszakának harmadnapjára pedig ki is lép belőle. Az üzenete pedig hivatott rávilágítani mindazon minőségekre, amikért még vissza kell, vissza érdemes mennünk. Ha pedig úgy döntünk, visszatérünk – mert van itt még valami, amit kisimítanánk, gubancokat szeretnénk kibogozni -, úgy megkapjuk a varázserőinket, a Pegasus szárnyas paripája vágat velük, tálcán kínálva adja kezünkbe azokat a minőségeket, amikkel az újabb körnek a megelégedést hozó siker biztos reményével vághatunk neki.

A Szaturnusz a Skorpió csillagkép fullánkját hagyja el éppen ezekben a napokban. A fullánk az egyhegyűsítést, az összpontosuló erőket szimbolizálja, hatványra emelve ezt a hatást a koncentráció bolygójának erejével: a két vektor – más-más vetületből kiindulva – azonos irányba tereli az energiákat, mindezt az ember szintjénél magasabb, isteni világok titkainak megismerésében kiteljesítve. Ez a jelenlét és ez a tömörödött figyelem kristályosítja ki azokat az igazságokat, azokat a végső bölcsességeket, amik segítségével a magasabb világokból érkező tanítások az ittben és a mostban kamatoztatható tudássá nemesülnek.

A két égi vándor kapcsolata pedig a teremtésről és a megvalósulásról szól: mindaz, amit képviselnek, lelép a papírról, átszivárog a monitor pixeleiből a valóságunkba: az Univerzum működő és létrehozó kapcsolódással fűzte össze őket, megsegítendő a földi lét égre nyitott szemmel és nyitott szívvel létező tanítványait.

kép: www.pegasus-gallery.org

Pin It on Pinterest

Share This