Megfigyelted, milyen hamar elröppen egy hét mostanság? Alig pillog párat az ember gyermeke és már újra vasárnap este köszönt rá. Az elnyugvás ideje. Optimális esetben. Ideális, mikor belső békével összegzel; hátra- és előre tekintesz. Zsákbamacska árulása nélkül oszthatom meg veled újra: mi is ezt tesszük most. A kevésbé üdvös kimenet gyomorgörcsös, hétfőtől irtózó, kedélybeteg. Csak a vasárnap esti prémium filmdömping nyújt csekély vigaszt. Nem jó, nem jó. Tartósan pedig kifejezetten ellenjavallt.

A Hétrenéző nem váltja meg a világot. Te azonban megválthatod a saját mikrovilágodat. A vasárnap esténkénti összegzés támogat ebben. Elhelyezed magad a Nagy Egészben. Máris párolog az otthontalanság és a magány érzete. Mert nem vagy egyedül. Milliárdnyi csillag-jóbarátod mosolyog rád a végtelen kék égboltról. Teszi ezt nap nap után, hogy észrevedd. Vedd észre és – mosolyogj vissza. Elég belül, nem várnak tőled gesztust. De vágyják, hogy jól, azaz örömben, megelégedettségben éld napjaidat. Ezért (is) jó ciklikusan szemlézni, mi történik odafent. Mert mindez leképeződik mindannyiunk életében, a tiédben, az enyémben is.

Vegyük szemügyre, miből tartunk a jövő hétbe. Íme, a mögöttünk álló hét nap történése és a róla szóló karcolatok listája:

Erő és harmónia különleges tánc-szövetségével indult a hét. A Mérleg asztrológiai jelébe megérkező Mars finom, összetett módon fűszeres energiájú mintázat, a szó klasszikus értelmében vett csemege.

Lelket fényesíteni pedig jó. De jó! A Nap és a Neptunusz szembenállása a kellő mennyiségű, azaz bőséges fényt áramoltatott lelked legmélyéig. Ennek hatására kifejezetten éltető erejű folyamatok indultak be. Ez eredmény: szilárduló érzelmi biztonság.

Pezsdülő, összetett szimfóniát játszott el a Merkúr. Ízleld a jelzőt: nem komplikált, sőt. Könnyen érthető és befogadható, még ha oly’ sok árnyalat is ölt benne testet. Az Arató Szűz legfényesebb csillagával, a Spicával együttállva a magok beérésére és betakarítására ösztönöz. De nem csak úgy, önmagában, jó kombájnosként. A Plútó is ott a komponisták között. Ha pedig jelen van, úgy a minőségi változás, az erő és a méltatlanságok lezárásának lehetősége is garantált.

Intenzív, nem kevésbé gazdag égi vonulat a Vénusz és a Plútó kapcsolódása. A szerelem és a tökéletességre törekvés igazi változtató erőket ébreszthet benned. Mi kell hozzá? Egyrészt az agyalás félretolása. A fényszög, ami életre kel közöttök és hat rád, varázslatos energiájú. A bűvészetnek is kiherélése a trükkök nyers bemutatása. Itt ugyan szó nincs szemfényvesztésről, de érdemes a mágiát működni hagynod és „csak” élvezni a történéseket.

Ami a szívemen, az a számon. Tényleg? És mindig? És nem lesz belőle baj? Meddig, hogyan kell tekintettel lennem a másikra? Kifejezetten izgalmas kérdések. Létezik még a szólás szabadsága?

Megvizsgáltuk azt is, milyen mértékben hat(hat)nak rád a csillagok, bolygók. Lényegtelen fénypöttyök az égen, vagy drótszálakat tartanak markukban és bábként rángatnak? Vagy valahol egész máshol ásódott el a kutya lakik az igazság?

Ha pedig időt és energiát szentelsz rá, megérdemled, hogy színes, illatos formában olvass a Kozmosz világáról. Ki mondta, hogy nem kaphatsz humorral fűszerezett előrejelzéseket? De hol a határ a profán és a vicces között? Meddig mehet el az asztrozófus az illusztrációban?

Izgalmak és különlegességek a következő héten is várnak rád. Ha csak címszavakban vesszük sorra őket, máris megmutatkozik, hogy nem a levegőbe beszéltem.

Halak telihold az érzelmek jegyében. Minden telihold érzelmes, vághatod rá, mégpedig jogosan. Most azonban köbre emelten igaz az alaptétel.

Pikáns, fűszeres és birizgáló erőket indít útjára benned a Vénusz és az Uránusz szembenállása. Viszlát, gátlások és félszegség, üdv felszabaduló vágyak, tehetségek!

Nem mellékesen azért az ősz is beköszönt. Mármint a valódi, amit „csillagászati” jelzővel szoktak illetni. Égi apropója a Nap betoppanása a Mérleg zodiákusába.

A retrográd Merkúr sajtója méltatlanul rossz. A hétvégén ismét fordul és Földünkről szemlélve látszólagosan hátrál. A vele kapcsolatos tudnivalókról kiadósan értekezünk, mikor eljött az ideje.

A konkrét égi történésekhez kötődő előrejelzések mellett jövő hétre három másik írással is készülök. Olyan gondolatszikrák szövődnek szavakká és mondatokká, amikről érdemes beszélni.

Remélem, egyben kívánom is, hogy még jobb, nem is: tökéletes vasárnap estéd legyen. Olyan, amilyenre mindig is vágytál. A feletted ragyogó égi világon nem múlik semmi.

kép: pixabay.com

a Hétrenéző kézen fogva kísér a ragyogó őszbe, csillagfényben, égi tudással

Pin It on Pinterest

Share This