A Bika jelében haladó Vénusz csillagképi értelemben a Kos fejénél jár – és teszi mindezt a keddi napig. Ha csillagképről beszélünk, a fej mindig a szellemiséget szimbolizálja. A Kos esetében ez a töltet a Tejútra, az Istenek Útjára tekintő eszmeiséget jelenti; az előretekintés, a jövőbe látás és a magasabb minőségek meglátásának képessége működik a mostani napokban. Hangsúlyos az áldozat minősége is; ebben a stációban esszenciálisan jelenik meg az áldozat mágiája: önként vállalva válik emelkedik áldássá. Természetesen most sem az áldozattá válás kiszolgáltatott és tehetetlen folyamatáról beszélünk: a valódi áldozatot önként – ismerve annak nagyságát és súlyát – hozzuk meg: bizonyos „dolgot” odateszünk az oltárra, hogy beilleszkedjünk a magasabb törvények működésének folyamatába, így ajánlva fel valami jelentős minőséget a jövőért. Hasonló a folyamat a vetés és az aratás relációjával.

Ez az égi helyzet nyomatékosan szól a fölös ösztönerők szellemi energiává alakításáról. Olvassuk el újra ezt a mondatot, mert jelentősége kapcsolati értelemben ölt testet a Vénusz érintettsége miatt: letisztulást és fényesebb minőségekbe emelkedést hozhatnak a magas szinten működtetett energiák. Az emelkedés a Tejútra néző tekintet miatt ott van a képletben; a most meghozott áldozat pedig a stabilitás és a biztonság állapotába visz el, hiszen az ég körén a Kos csillagképét a Bika követi, ahol már ezek az erők ébrednek és munkálkodnak. Fontos tudnunk, hogy az áldozat meghozatala nem kell, hogy traumatikus legyen, hiszen Vénuszról beszélünk, aki az örömöket, a mosolyt és a kellemes dolgokat (is) képviseli.

A vasárnap annyiból is különleges, hogy itt még működik a Marssal fennálló sextil fényszög kapcsolat, így a férfi-női energetikai vonal fokozottan érintett, egymás megértésében nagyot léphetünk előre.

kép: www.freesiderealastrology.com

Pin It on Pinterest

Share This