A hétvége energiái a szerelemre összpontosulnak; mindenre, amit szerelemmel tudunk megélni. A Vénusz és a Szaturnusz együttállása okán koncentráltan jelenik meg életünkben a termékenység, a szépség és az örömök megélésének igénye; az a vágy, hogy megtapasztaljuk az érzékszerveinken át felvehető örömök élményét. Mennyiség helyett a minőség kerül előtérbe, üveg borok helyett lehetséges csupán egy deci aszút elkortyolgatni, de azt metszett kristálypohárból, 6 puttonnyal és nemes évjáratból. Ha kihívásnak érezzük elfogadni az élet adta örömöket, netán túl profánnak ítéljük őket, a mostani szombat és vasárnap segít a képesség elsajátításában, könnyen megtanulható formában kapjuk a „megengedhetem magamnak az örömöket” energiáit.

Lényeges képesség az örülni tudás, mert az aszketizmus és a penitenciák teljesítése is nemesít és emel, de a polaritás világában egyszerűen kevés. Amennyiben képtelenek vagyunk önfeledten, felhőtlenül nevetni, örülni, táncolni az esőben, úgy hiányzik az egyensúly életünkből. Az is egyfajta beavatás, amikor megengedjük magunknak, amikor megtanuljuk, hogy szabad és lehetséges teli szájjal nevetni, daloló szívvel örülni bárminek és nem baj, ha ezt más is látja. Tartsuk észben, hogy nem válunk kiszolgáltatottá érzelmeink kimutatásától akkor sem, ha azok euforikus módon törnek elő. Az esetlegesen feltámadó irigységérzést könyveljük el elismerésként a külvilág savanyúbb tagjaitól.

161029pargyerekkel

A hétvége kiváltképpen alkalmas a koncentrált, vegytiszta örömök útján nemesíteni, tanításokat adni (a tanítás körmösök és könnyek nélkül is lehet hatékony), így segítve az önmagunkhoz való közelebb kerülést. Az örülni tudás egyebekben az öngyógyítás egyik leghatékonyabb módja, fantasztikus energiákat vagyunk képesek felszabadítani és testi-lelki-szellemi egészségünk szolgálatába állítani ily’ módon. A Vénusz és a Szaturnusz együttállása fölött nem mellesleg a Tejút fénylik, ne lepődjünk meg, ha isteni minőségekkel találkozunk. Isteni minőség alatt persze nem szakállas, kőtáblás, szigorú könyvelőt értünk, hanem minden, a legmélyebb énünkig megérintő, mindigvisszaemlékezős élményt. Gyűjtsünk belőle sokat!

kép: Yuri Mayck: Family Happiness

www.wordpress.com

Pin It on Pinterest

Share This