A hegyi kilátópontok szemet gyönyörködtető panorámát kínálnak. Nem csak szemed szabad szárnyalása ragad magával. Persze a lélegzetet elállító rálátás önmagában, a csodálatért is szuper. Mégis – az első, döbbent álmélkodás után óhatatlanul térképészkedni kezdesz.

Összeilleszted a látványt a turistautakkal, a felfelé kanyargó aszfaltszerpentin nyomvonalával. Az addig papíron vagy kijelzőn informáló térkép megelevenedik. Élettel, valós tartalommal telik meg. Ezt olyan nagyszerű befogadnod a látványon keresztül. Mert ma a Föld bármely ficakjáról böngészhetsz egészen részletes online térképeket. Még utcaképet is kapsz mellé. Mégis: egészen más ott lenni. Nincs az az egzotikus, paradicsomi sziget, aminek monitoron nézett fotója szebb lenne a valóban eléd táruló kilátásnál, még ha egy „átlagos,” netán „közepes” hegyecskére is jutottál fel.

A kilátás szépségét nem befolyásolja, hogy busszal, autóval, vagy gyalog értél a csúcsra. A szem pazar kényeztetése így is, úgyis a tiéd. A különbség a belső jó érzések világában mutatkozik meg. Erőfeszítés és izommunka kifejtése után szebbnek látod a vidéket. Teljesítményed adja az értékelési többletet és ez így is van rendjén. De nem csak a hétvégi kirándulások idején.

A spirituális földi vándor is pihenő- és szemlélődő pontokhoz ér útja során. A hegymászással ellentétben itt nem csak a domborzat határozza meg a szusszanók pozícióját. Az ég mozgása, a jelentős csillagtörténések mind-mind alkalmat kínálnak némi gyönyörködésre. Itt azonban kiépíthetsz fix és rendszeres panorámamustráló fészkeket. Erre kitűnő a vasárnap este és a Hétrenéző.

Hátrafelé figyelve az előző hét nap eseményei (és a róluk született írások) képe rajzolódik ki:

Célratörő, impulzív kommunikáció és gyors észjárás. Témafelelős: Mars-Merkúr együttállás.

Némi lelkiség a (leg)mélyebb fajtából. Mert elbírod. Mert jó. Mert mélyre hatóan tudsz változtatni. A Nap és a Neptunusz trigon fényszöge igazán különleges erőket birizgált meg odalent.

Őszinte szó, tiszta és egyenes beszéd, forradalmian új megoldások. A Merkúr és magasabb oktávja, az Uránusz áll szemben. Ritka jó erőtér a tiszta víz nyílt lapok közé töltéséhez. De ahhoz is, hogy kételyeket oszlass, szándékot egyértelműsíts.

Szót ejtettünk az elemzésről, mégpedig embertípusok szerint kategorizálva. A cukrászda is szerepet kapott, mert úgy jó az élet, ha édes.

Szőrmentén kapcsolódik a segítőről szóló értekezés. A jó segítő segít, hogy segíts magadon – és Isten is megsegít. Nem mást tesz. Ha észreveszed, hogy alféllé alakult, azaz a _segg itt ő_, sebtiben húzd fel a nyúlcipőt és iszkolj tova mihamarabb.

Rövid írást az alaptalan kevélység margója is kiérdemelt. Olyan minőség, amiről jobb lenne nem írni. Mert jobb lenne, ha nem lenne. Mivel (még) van, nem mehetünk el szó nélkül mellette.

Végezetül pedig egy kis profán szójátékban bogoztuk, hogy Isten nyughasson, vagy Isten nyugtasson? Az egy betű eltérés világokat választ el egymástól.

A hegytetőn irányt váltva máris előre nézünk. Ott pedig a jövő hét várható termése kelleti magát, ilyen édes csemegékkel:

Forradalmi törekvések, belső reformok jelölője a Mars és az Uránusz szembenállása.

A munkahét végére a Bika telihold nyom kerek pecsétet. Finom, érzelmes és izgalmas egyben. Nyammm.

Egy kis fülledt női-férfi energia-egybegabalyodást is tartogat az előttünk álló hét nap. A Mars és a Vénusz ugyanis sextil fényszögön keresztül táncol egy észveszejtőt.

A Nap is kap egy napot (persze amennyit csak akar…). A Nyilas asztrológiai jelébe éppen akkor érkezik meg, mint a Skorpió csillagkép ollójához. Ha valami van, amiről nem lehet nem írni mindenképpen írni kell, akkor az éppen ez az alkalom.

Mesélek arról, miért hálás asztrozófusnak lenni. De azt sem rejtem véka alá, mit ne várj a csillagoktól.

Mai világunkban pedig kiemelt jelentőséggel bír a kérdésre adott jó válasz: miért fontos mozgásba lendülni?

Felszabadító kirándulni. Új tájakat, vidékeket bejárni az egyik legkellemesebb, egyben végtelenül izgalmas kaland. Az ég fürkészése közben is. Hétről hétre pedig szusszanunk egyet és leltározunk. Mert a túra nem rinocéroszként való keresztülcsörtetést jelent, jobbra-balra tekintés nélkül. A lényeg, hogy láss. Ebben segít vasárnap esténként a Hétrenéző.

kép: pixabay.com

út közben megpihenve kivételes látvány tárul eléd – ebben segít a Hétrenéző

Pin It on Pinterest

Share This