2017. dec 27. 0

Pár szó a Merkúrról

A Merkúr decemberi látszólagos hátrálását követően a hónap 23-án fordult direkt irányba és halad az égen a Nyilas zodiákusában. Ez már önmagában is egy nagyon szép és teremtő, fényes stáció, de egy pár „apróságot” érdemes megemlíteni vele kapcsolatosan. A megértés és megértetés bolygója január második harmadáig a Tejúton rója szapora léptekkel égi útját, ahonnan lehozza az isteni, a legmagasabb minőségű gondolatokat, sugallatokat. Persze nagyon jó a lehozás önmagában, ám segíthetünk neki (azaz magunknak, ha helyesen és pontosan akarunk fogalmazni), hogy kellő nyitottsággal, kvázi élesre fent fülekkel várjuk ezeket a bevillanásokat, rádöbbenéseket, felismeréseket. Ha elvárjuk, akkor már eleve teszünk is érte és nagyobb hatékonysággal kapjuk meg őket.

A Nyilas jelében haladó Merkúr a magasabb tudást szállítja életünkbe; gondolati, szellemi szinten a Nagy Egészben látjuk magunkat és a társainkat is a játékrendszer egészét szemlélve helyezzük el. Fontos, hogy a jövőről ne csak gondolkodjunk, de beszéljünk is. A jövő tervezésére a mostani napok kiváltképpen alkalmasak; maga a tervezés folyamata is egy magas szinten működtetett merkúri energia ebben a stációban; éljünk a kimondott szó végtelen teremtő erejével.

Említést érdemel a Kígyótartó is természetesen, mind gyógyító, mind beavató aspektusában. A Nimród mellett ő a másik beavató csillagkép, így fokozott jelentőséggel bír a Merkúr, mint beavató planéta útja az ő csillagaiban. A beavatás felismerést, bevillanást, rácsodálkozást jelentő egyéni, személyes élmény, sokszor szó volt már róla, hogy nem köpenyben, nem pálcával és nem másvalaki ember avat be bennünket; az legfeljebb beavatásnak nevezett szertartás. Az igazi beavatások ideje van most, amikor a megértés által válunk többé; ez maga a beavatás. A gyógyulás, a korábbi görcsökből szabadulás általi megkönnyebbülés érzése pedig szinte automatikusan következik belőle; mint a legjobb fajta kozmikus árukapcsolás hozadéka.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!