Pénteken este (viszonylag későn, bár a fél tíz megítélése habitusfüggő: hajnali horgásznak már álomországi, bulizóknak bemelegítős) áll egzakt módon együtt Nap és Hold a Mérleg asztrológiai jelében, azaz itt az újhold. Szépsége miatt talán illetlenség hagymás analógiát írnom a péntek esti csodáról, de nem a szaga, inkább a többrétegűsége, hámozva kitárulkozása miatt teszem. Asztrológiai értelemben a Mérleg cikkelyében ölelkező Nap és Hold segít újra elérni a harmóniát, a belső és külső világunk optimális egyensúlyát. Teszi ezt mély, belső késztetéssel, amivel vágyod a nyugalmat. Azt a bizonyos nyugalmat, ami nem azonos az eseménytelenséggel; lehetsz akár extrém sportoló, a lelki béke vágya benned is ott mocorog, ha adrenalinfröccsök közt telnek napjaid. Fontos, hogy ez az égi állás a megújulásról szól; így a készség, hogy te magad is nyitott légy és újíts – csodákat hoz. Az elmúlt két hét fogyó Holdja volt hivatott, hogy kioldja belőled a harmóniával nem kompatibilis érzelmeket. Ez persze túlzó állítás, de lásd meg, élt benned késztetés, hogy végre a zizegés ne zavart okozzon. Alakuljon inkább izgalommá, lelkesítő, inspiráló erővé, ami kalandos játékká változtatja a következő időszakot. Emlékezz, a Hold egyben a változás planétája is. Tudatosítsd: az újhold az új kezdetek alapköve: ezt az energiát erősíted, építed, hiszen a kezdetben, a magban ott a kiteljesedés információja.

Ha ebből fejtjük tovább péntek esti csodaújholdunkat, ráadásul a csillagok világába is pillantunk, legalábbis eláll a lélegzetünk a feltáruló szépségtől. A Nap-Hold találkozó ugyanis a Szűz fényábrájának alfa csillagánál, a Spicánál köszönt ránk. Ő a Kalász, az aratás megjelenítője. Vele és általa testesül valósággá a „ki mint vet, úgy arat” mondása; lemérheted, milyen minőségű magokat vetettél a múltban. Jó tudnod, nem csak a mag minősége, de az őt vető szándéka és érzelmi állapota is hatással bír a növekedésre. Ezt tudva már látod, milyen szépségesen ér véget a munkahét az újholddal. Alkalmat kínál egy csendes szertartásra, ahol a szíveddel hangolódsz a következő időszakra, azaz elveted a magokat itt, az aratás szakaszában, hiszen minden aratást vetés követ és a körforgás egyre magasabb körökben, emelkedő spirál vonalban folytatódik. Jelentős erőket indíthatsz el kellően intenzív érzelmi töltettel, tudva azt, hogy egy különlegesen kedvező, tiszta szándékodban támogató kozmikus pecsét áldása alatt tetted ezt meg. Egy szó, mint száz: kérlek, élj a péntek esti újhold valóban elképesztően jó energiáival, ne hagyd elballagni a csodát, hiábavaló ajtókopogtatás után.

Éppen itt, egészen kicsivel az egzakt újhold előtt, de annak égisze alatt tartom a hatodik Csillagwebinárium online szemináriumot. Ez az alkalom (mint valamennyi Csillagwebinárium) díjmentes, jelentkezni a contact@ladonyijanos.hu címre küldött emailben tudsz. A virtuális férőhelyek korlátozottak, de még van szabad hely.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This