Kedden lép be a Rák zodiákusában haladó Nap a Rák csillagképébe, az elkövetkezendő pár napban, míg az Oroszlán jelébe nem lép, „dupla” Rák jelenlét érezhető és élhető meg. A születés, valaminek a megszületése jelentőssé válik, ahogyan az ehhez szükséges elszánás és alázat is, kihangsúlyozva, hogy az alázat nem megalázkodást jelent. Az alázat egy magas minőségű, önkéntes vállalás, a megalázkodás egy sunyító, kényszeredett, vicsorgós torzulmány, bár az írásmódjuk hasonló, jelentésükben ég és föld a kettő. Zárójel bezár.

A hármasság üzenete erősödik fel, a Rákban az anyai minőségek szent hármassága ölt testet: befogadás-táplálás-elengedés. Mindhárom egyaránt fontos és szintézisben működve tud a legeredményesebben, a legmagasabb rezgésszinten működni. Kulcsfontosságú, hogy mindezt valódi szeretettel tegyük és éljük meg.

A mostani égi helyzet a szeretetről is szól: tudunk-e, képesek vagyunk-e szeretni, ezt az érzést tisztán és őszintén áramoltatni, nem cserekereskedelem- és adásvétel-szerűen. Ahogyan Paksi Zoltán mester ragyogóan megfogalmazta a Rák csillagkép tartalmának lényegét: „A fény befogadása, az általa való megtermékenyülés és annak kisugárzása jelenti a Rák minőség lényegét”. Itt az idő.

kép: www.pinterest.com

Pin It on Pinterest

Share This