A szív szerepe és jelentősége túlragozhatatlan. Soha nem pihen. Nem csak születésed pillanatától: gyakorlatilag a legkorábbi magzati létállapottól kezdve fizikai tested haláláig szüntelenül pumpálja a vért. A szívizom szívóssága legendás. Szívesen fogadott szívesség, amit érted tesz.

A döntés azonban még ennél is jelentősebb. Amit ő hoz meg. A biofizikai támogatás szükséges ahhoz, hogy a. életben maradj, b. stabilan áramoljon a véred, c. egészséges vitálkapacitással élhess boldog életet. Ehhez társul be döntéshozó funkciója. Mert jó döntést nem agyból hozol. Nem is teheted, elvégre ő csak egy végrehajtó szerv. Ha maradéktalanul igazságos akarok lenni, úgy a „csak” macskakörmöt kap. Egy precíz intéző igazi kincs. De nem neki kell kitalálni, mi a dolga.

A jó döntés érzelmi döntés. Ebbe az alapvetésbe áll bele a Rák telihold. Péntekről szombatra virradóan telik, egészen pontosan január 7-én 0 óra 6 perckor áll egzakt módon szemben Nap és Hold (A Bak-Rák tengely 16 fok 21 percénél). Gyönyörű égi állás turbózza a szíveddel való jelentős döntések meghozatalát.

Bizonyos dolgok megértek. Hezitálhattál, tolhattad ide is, oda is, de a telihold kiszakítja a sóhajt, amivel cselekszel. Nagyot fordítasz/fordíthatsz. Ez azért bír jelentőséggel, mert a „mezei” teliholdakhoz képest a mostani különleges. Az alapkivitelben Nap és Hold áll szemben. Ez az oppozíció most is adott, ellenben a Nap mellett ott toporog tettre készen a látszólagosan hátráló Merkúr. Együttállásuk terel a megvilágosodva megértés mezejére. De nem a tribünre, partvonalon kívülre ülsz. Cselekedni vágysz, ha már összeálltak a puzzle darabkái. Pályára lépsz. Lelked megsúgja, elmeséli, de ha kell, emelt hangon is tudatja, mit és hogyan. Hallgass rá. Már ha jót akarsz. De miért is ne tennél így? A külvilág és a megfelelés számára bőven akad hely a lelátón.

Érzelmekből megoldás. A lélek jelöli ki az előre vivő utat. Ez a Rák-Bak tengely elemi szintűre egyszerűsített üzenete, ami a közelgő telihold körvonalait mutatja meg. De az asztrológiai vetületnél – mint mindig, úgy most is – többet mutat a csillagképi környezet.

A Nap a Vega, a Hold a Sirius csillaggal áll együtt. Hoppá és még hoppább hoppá.

A Lant csillagkép legfényesebb, alfa csillag az égbolt egyik legragyogóbbja, a gyémántos-kékes színben tündöklő Vega. Varázslat. A teliholdban munkálkodó Nap-Vega együttállás üzenete nem több. De nem is kevesebb. A Lant varászeszköz, nem lakodalmas muzsikus konnektoros, előre programozott szintije, rácelluxozott konzervdobozzal az ittas násznép adományainak. Nemes hangszer. Rezgése a szférák zenéjét hozza el. Ez a magasra bekötött késztetés mocorog cselekvő énedben. Hajlamossá tesz a magasra célzásra. Gyönyörködtet, elkápráztat. Utóbbit a szó nemes, akarom mondani: legnemesebb értelmében teszi. Nem kényszerít, legfőképpen pedig semmit nem tesz meg helyetted. De a varázst belehinti a holdtölte amúgy sem piskóta energetikájába.

Fényes és termékeny lélekszikrákat hoz a telihold. Hangsúlyosan a legfelső polcról kapsz sugallatokat – onnan, ahol a spirituális hatputtonyos, a tudati aszúesszencia lakik. A minőség kiváltságos, elérhetősége széles körű. Jól érezhető – mert a földi vándor érzékenysége és érzékelő képessége ezen az éjszakán kiélesedik – a Hold és a Sirius együttállása. Utóbbiban az északi égbolt legfényesebb csillagát tisztelhetjük.

Persze szemmel látható szépségén túl olyan minőségeket hordoz, amik említést érdemelnek amikről egyszerűen muszáj beszélni. Én pedig szíves örömest állok bele az asztrozófus „szent” kötelességébe. Tessék hát: a Sirius a Nagy Kutya (Canis Major) csillagkép alfája. A vele találkozó Hold egészen világos, jól megragadható érzelem-löketeket szállít.

A Sirius egyik titka a kettőssége. Bár Siriusról szokás beszélni, kettős csillag (A és B). Nyolcas alakú, azaz a végtelent formázó és ezt magában hordó pályán keringenek. Minden bevillanásban ott a földi(es) korlátokon túlra mutató megoldás. A Vízkereszt napjáról szombatra forduló éj szellemi „termékei” a háromdimenziós, polarizált földi működésünknél jóval magasabb rezgéssel tágítják befogadásunkat, legyen az értelmi vagy lelki indíttatású. Tudod: a legmagasabb polcon nem kannásbor lakik.

Ne hidd azonban, hogy eléd vetett alamizsnaként érkezik a szellemi jóság. A Sirius kettőssége a végtelenen túl a döntési szabadságot is megengedi-támogatja. Magyarul: készülj, hogy telihold idején szofisztikált sugallataid, ötleteid ébrednek. Választási lehetőségeket is kínál a Hold-Sirius találkozó, egyszóval: nem készen kapod. A spirituális legót viszont kedvedre építed azzá, amire vágysz. Ritka jó égi állás.

Péntek este az alvómaci mellé készíts papírt, tollat. Mert az üzenő álom ezen a varázséjszakán nem számít unikumnak. Az alvás teszi lehetővé, hogy cerberusként strázsáló agyalásod radarernyője alatt beröppenhessen a legjobb, legmagasabb sugallat. Amit fényes nappal csípőből utasítanál el. Most megérkezhet, te pedig rá- és felébredhetsz. Akkor pedig írd le hamar, hogy reggel rácsodálkozhass.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This