A Rák újholdról szóló cikk írása közben halványan elmosolyodtam. Ez a ragyogóan szép égi mozzanat kérdőjelet formált: vajon hogy lehet az, hogy újra és újra, kéthetente rácsodálkozunk egy-egy új-, illetve telihold egyedi, különleges szépségére? Mert most is valami hasonló a helyzet.

Csak egy van belőle. Ezt szinte félve pötyögtem le, pedig színigaz. Mint minden kozmikus esemény, ez is megismételhetetlen. Nem másolható, speciális csillagerőtér. Talán ez a titok. Az viszont érthető, hogy érzelmi húrokat pendít.

Rák újhold. Pontos ideje: 2024. július 6. 0 óra 57 perc. Azaz szombatról vasárnapra virradó éjjel akár korszakos álmok is megcirógathatnak. Az emlékeztető egyételmű és világos:

Dönts szívből.

A helyes elhatározásokat érzelmi alapokon tudod meghozni.

Ahhoz, hogy érdemben lépj előre, belső iránytűd útmutatására érdemes hagyatkoznod.

Megfordítva: amibe szíved-lelked amúgy istenigazából bele tudod vinni, ott valós és üdvös eredmény vár.

Minden újhold, ahogyan a mostani is, a megújulás erejét kínálja fel. Lélek és tett, Nap és Hold együtt a magasabbra célzó újításra ösztökél.

A Rák jelében fokozottan érezhető a belső mocorgás. Vizes, érzelmes jel, uralkodó bolygója pedig éppen a Hold. Ez a combosság könnyet és mosolyt egyaránt hozhat, akár felváltva is. Vedd mindegyiket jó jelnek. Az újhold kapcsán viszont nem szabad leragadnunk a Rák amúgy valóban csodaszép asztrológiai jelénél. Mert van feljebb is. Mi több: ott tündököl az igazi, hamisítatlan fényesség.

Sirius. A Nagy Kutya csillagkép alfája, amúgy pedig az egész égbolt legfényesebbike. És igen, pont itt találkozik Nap és Hold. Tőegyszerűen:

Ne csak ímmel-ámmal változtass. Semmit nem ér a félmegoldásra törekvés. Kukába a kompromisszummal, ha pedig még „észszerű” is, hát gyújtsd fel hamar az egészet!

A legfényesebb pont a szemed elé tolja, a valóságodba emeli, hogy ember vagy. Ehhez méltó magasra törekedned (s nem törtetned), méltó fényű célt kitűznöd.

Légy hű önmagadhoz. Ez a tulajdonság az ebekhez kötődik, okkal Nagy Kutya a fényábra neve. És igen: még a végtelen is képbe kerül az újhold kapcsán. Hogy ne csak az orrodig akarj látni. A valós megújulás perspektívája óriási.

A Sirius egyik titka a kettőssége. Bár Siriusról szokás beszélni, kettős csillag (A és B). Nyolcas alakú, tehát a végtelent formázó és ezt magában hordó pályán keringenek. Minden bevillanásban ott a földi(es) korlátokon túlra mutató megoldás.

A csillag szinte mellékesen Tejút-oszlop is. A másik három neve, ha már itt tartunk: Capella, Vega, Antares.

Az Istenek Útja a legjobb, hibátlan minőségeket kínálja fel. Kár lenne alább adni, már ha üdvözítő megújulásban gondolkodsz.

Az ambíció mindig kifizetődő. Aki földre szegett, lesunyt fejjel akart kicsi lenni, az is maradt. És rendkívül ritka köztük a valóban boldog és elégedett létező.

Nézz magasra, célozz felfelé.

A segítség nem marad el. Mert az ég megsegít, újra és újra.

kép: pixabay.com

– ha tetszett a cikk,

– ha szeretted olvasni,

– ha örömet okozott,

megköszönöm, ha támogatod a munkám és a következő bejegyzések elkészülését:

https://www.donably.com/ladonyi-janos-asztrozofus

Pin It on Pinterest

Share This