Remény, ébredés, virradat.

Talán sötét(ség) ölel körül.

Talán soha korábban nem érezted ilyen hidegnek a világot.

Megeshet az is, hogy senki és semmi nem nyújt vigaszt éppen.

Ez azonban csak a felszín.

A felszín, ami alatt már munkálkodnak az erők.

Hajnal előtt fél órával. Akkor járhat át borzongatva ez az érzés. Amikor a feketeség és a fogvacogtató hideg szinte belemar az álmos virrasztóba. Ha valaha is megélted, pontosan tudod, miről beszélek; ne zavarjon az önkéntelen bólogatás.

Minden látszat ellenére bizton tudtad, hamarosan megpillantod a világosság legelső, aprócska jelét. A koromsötét éjvégben is éberen figyelted, mikor válik el ég a földtől, ahogy a Nap valahol – egyelőre még nagyon messze – álmosan nyújtózott egyet, hogy lassacskán kikeljen pihe-puha felhőágyából. Igen, a fizikai világ tényei alapján persze a Föld fordult, igaz. Ez azonban – a megélés szempontjából – másodlagos. Ami ezután következik, az a lényeg.

Visszafordíthatatlan emelkedés, növekvő fény, szívet melengető tűz. Senki és semmi nem szabhat gátat az ébredésnek, a napfelkeltének. Elég, ha egyszer végigcsodáltad központi csillagunk felemelkedését. Soha nem fogod elfelejteni; azon kevés emlékek egyike, amiket magaddal viszel és életed ama bizonyos utolsó órájában tűpontosan fel tudod idézni. Azért ennyire ne szaladjunk előre.

Ma mégsem a Napról szólunk. Két bolygó kapta a főszerepet, a Vénusz és a Jupiter. Derék, szeretett és szerető Napunk az illusztráció hálás feladatát vállalta magára.

Lehetne ezer és egy találó, spirituális szempontból helytálló analógiát hozni a Vénusz-Jupiter együttállásra. Biztosan találsz olyan előrejelzést, amiben mindezt végigolvashatod. Én mégis a három kulcsszóra szeretném irányítani a figyelmedet:

Remény, ébredés, virradat. Mert – szerintem – ez érdemli a fókuszt. Él és működik benned az a bölcsesség, amivel túllátsz a mán, sőt, a holnapon is. Messze előre tekinthetsz – anélkül, hogy a pánik kerülgetne. Sőt. Kételkedés nélkül tudod azt is, hogy a benned élő isteni minőség megtart és a vezettetés bársonyos futószőnyegét gördíti elég, vezessen utad bármerre is.

Jogodban áll mosolyogni.

Jogodban áll szívből szeretni és nem, nem buktad el annak esélyét és lehetőségét, hogy harmóniában és mindennapi létörömben élj.

Jogodban áll élvezni az életet és ajtót csapni mindenkire, aki a „földi siralomvölgy” temetőszagú marketingjét próbálja letuszkolni a torkodon.

A két erő egyesül és magasra tör benned. A Kos jelében összefonódva fényes, tüzes irányt, új kezdetet, emelkedést mutatnak. Csak hagyd, engedd, hogy vigyen az érzet, a dobbanás, a sugallat. Ne agyald túl.

Február 28. kedd és március 3. péntek között egzakt a két égitest varázsnásza. Emlékezz: amint fent, úgy lent is.

A te mindennapjaidban, ha úgy jobban esik olvasni: hétköznapi valóságodban is megélhető és kamatoztatható ez a ragyogó energia. Immár tudsz róla. Élj vele, fogadd be, működtesd. Kiérdemelted, jár neked.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This