Pénteken este áll egzakt módon szemben egymással az Ikrek asztrológiai jelében lépdelő Nap és a Nyilas cikkelyében haladó Hold. Ami már egyre szebben látszott az égen, most teljesedik ki: a munkahét vége teliholdat hoz. Minden telihold különleges, ez is az. Végre megértjük, de nem ám csak racionálisan, ésszel az igazán fontos dolgokat, hanem mélyen belül, szívvel és lélekkel. Ez azért nagyszerű energia, mert rengeteg fölösleges pörgést, agyalást tehetünk le az érzelmekkel átitatott rácsodálkozással. Nem mellesleg az ilyen típusú felfedezéseket szokás valódi beavató élményként megnevezni. A „szokásos” teliholdas tanács most fokozottan érvényes: készítsünk kézközelbe zsebkendőt és tollat, papírt. Előbbi használatára és miértéjére szükségtelen kitérnem, utóbbiak viszont hasznunkra válhatnak, mert ne kapuszárny tárulását képzeljük el, hanem völgyzáró zsilip megnyitását. A zúduló érzelmek és megértés közepette kapaszkodót ad, ha leírjuk a fontos észleléseinket, így később könnyebben tudunk rájuk fűzni a láncolatokat.

Csodálatos sugallatok is érkezhetnek, mert a Nap a Bika csillagkép szarvai között halad a Holddal való szembenállásakor. Ezek a szarvak a Tejútra irányított antennaként hozzák le az isteni sugallatokat – ezekkel a földi vándor az általa kitalálható megoldásokhoz képest toronymagasan szebben és eredményesebben oldhat meg vizsgahelyzeteket. Jó tudnunk, hogy a Nap nemsokára a Tejútra lép; itt, a telihold idején már érezhetjük az Istenek Útjára megérkezés belső, lelki előkészületét. A másik érintett ekliptikai csillagkép az Orion, nemrég érte el központi csillagunk. A telihold ezt a bizonyos nimródi minőséget, a bennünk élő „sötét,” lehúzó erők fölötti győzelmet is támogatja. A Hold viszont már a Tejúton jár, így befelé figyelve, elcsendesedve érzelemvilágunk valódi, belső magjához kerülhetünk közel – áttörve a ránk rakódott talmi rétegeket. Itt lakik a csoda.

A Nap-Hold szembenálláshoz egy különleges díszvendég is csatlakozik a Mars személyében. Árész planétája a Halak asztrológiai jelében járva mindkét résztvevővel egzakt 90 fokos, úgynevezett quadrat fényszöget alkot. Magunk mögött hagyva a szakzsargont: az égen egy szépséges (egyenlő szárú) háromszög rajzolódik ki: széles, masszív és stabil alapzata a Nap-Hold szembenállás, csúcsa pedig a Mars. A belső lelki munkánk, felismeréseink segítenek ahhoz, hogy a kishitűségünket legyőzzük, átléphessük végre saját árnyékunkat. A telihold időszaka valóban átváltoztató erejű lehet, érdemes beleengedni magunkat a belső folyamatokba. Miért ne alakulhatna a kisegér egy csapásra oroszlánná odabent, hogy aztán ezt az erőt sugározza kifelé is? Emlékezzünk: a Mars alkimista energia. Átalakít, változtat; mágikus erejét a jobbá tevés inspirálja. Varázspálca nélkül tudunk teljesen természetes csodákat megélni és működtetni most.

kép: www.wallpaperflare.com

Pin It on Pinterest

Share This