2017. dec 08. 0

Skorpió Mars, ébredő ösztönerők

A Mars szombattól a Skorpió asztrológiai cikkelyében folytatja útját, mondhatjuk úgy is, hazaérkezett, hiszen a Kos jele mellett a zodiákus ezen szeletének is ő az ura (itt a Plútóval társul a trónon). Erősödik a jelen titkainak megértésére irányuló késztetésünk, az eddig talán „de jó lenne, ha…” jellegű óhajaink cselekvésre ösztönző erőt kapnak, mely mint vitorlát dagasztó szél hajt előre a rejtélyek útján. A Skorpió Mars energetikája túlmutat a töprengésen, hogy vajon mi lapulhat egy-egy érzelmi lapos kődarab alatt; ő megfogja és lendületesen, célra törően emeli fel a zárvány-ásványt, hadd kerüljön napfényre, ami eddig lapult.

Sokszor rögzítettük már, de túlhangsúlyozni lehetetlen: a vörös bolygó erőt ad és nem agresszívvá tesz. Az már egy alacsony szintű működés, de saját választás – nem túl illatos – gyümölcse. Az erő nemes és építő jellegű felhasználása saját felelősségünk; a most kezdődő időszakban lelkünk titkainak meglátása, a velük való szembenézés tökéletes terep a bátorság megélésére. Ez a marsikus energia például hátunk mögött magasodó, legjobb értelemben vett őrző-védő-támogató tartást ad, amikor ugyan meg tudjuk tenni magunktól is, amivel dolgunk van, de biztonságot ad a tudat, miszerint számíthatunk egy plusz segítségre, ha elakadnánk. Kicsit olyan, mint a húsz centi magasan kifeszített kötél: bárki könnyen végigsétál rajta, legfeljebb lép egyet oldalra, ám mindezt két toronyház között már barnuló alsóval sem sikerülne, egyszerűen a belül eluralkodó félelmek miatt. Ezt a félelmet oltja ki, csökkenti a Skorpió Mars ereje, lelki-érzelmi védőhálót kínálva, amelynek biztos tudata megvéd az érzelmi zuhanástól, így távol tartja a tőle való félelmet.

Skorpió Mars idején az intimitásban is működik a férfi típusú termékenyítő energetika; ráadásul ez most az érzelmi biztonság megteremtését is támogatja a legkülönbözőbb módokon. Asztrozófiai szempontból nézve pedig a Szűz csillagkép angyali részében jár a vörös bolygó, így égi szárnyas segítőinkkel való kapcsolatunk is határozottan érezhető, működtethető. Egyértelmű kinyilatkoztatásainkat, kéréseinket szívesen és örömmel teljesítik angyalaink, különösképpen saját, belső félelemeink, szorongásaink, aggodalmaink leküzdésében vehetjük hasznát csodálatos támogató erejüknek.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!