2018. okt 22. 0

Skorpió Nap – érzelmek és biztonság

Kedden vált jegyet a Nap, mostantól egy hónapig a Skorpió égi cikkelyében folytatja útját. Amikor cselekvő énünk égi megjelenítője ebbe a szeletbe ér, fontossá válnak az álmok, a lélek világa – mindaz, ami szemmel nem látható, „csak” érezhető. A Skorpió titokkutató jegy, de emlékezzünk arra is: a titkok kutatásának alacsony szintjét érdemes kerülni, mert méltatlan. Ne hivatkozzunk a Skorpióba lépő Nap ellenállhatatlan, sugárzó késztetésére, ha kedvesünk telefonjában kurkászunk, esetleg tárcáját, táskáját viziteljük kéretlenül és tudta nélkül. Ez alacsony szint, ami – ha elvetett magként tekintünk rá – hasonló minőségű megéléseket hoz számunkra. Éljünk inkább ennek a belső igényének a felébredésével önmagunk és a másik jobb, mélyebb megismerése érdekében; transzformáljuk a titokkutató energiát arra, hogy a látható mögé nézzünk, elengedhessük az ítéletet, mert készek vagyunk a másik álcája mögé pillantani. Idézzük fel a klasszikus, az akvárium tulajdonlását és a homoszexualitást relációba állító viccet és hozzuk meg a döntést: nagy ívben elkerüljük. Ehhez remekül hozzásegít a Skorpióba lépő Nap energetikája.

Ahogy rövidülnek a nappalok, amúgy is hajlamosabbá válunk befelé fordulni (nem befordulni!!), a lélek dolgai felé irányítani fókuszunkat; az érzelmesség felerősödése és egyfajta érzékenység teljesen természetes. Itt is jó leszögeznünk, hogy az érzékenység nem egyenlő mimóza nebáncsvirág attitűdökkel. Vegyük észre, hogy amikor lelkünk dolgaival törődünk, a késztetésünk nem más, mint az érzelmi biztonság elérése, megteremtése; vélhetően senki nem sebtépési célzattal „turkál” önnön mélységeiben. A most kezdődő időszak a lelki szintű biztonságról (is) szól; a kényelmes fotelben eltöltött órák nem csak a meleg kakaó/tea/tejeskávé kortyolgatásáról szólnak, hanem – elsődlegesen – erről.

Kedden és szerdán (igazából már hétfőn is) ehhez járul hozzá a Nappal pontosan szemben álló (és jelenleg látszólagosan hátráló mozgást végző) Uránusz a Bika cikkelyében. A Skorpió-Bika tengely amúgy is a biztonságról szól, itt a külső-belső stabilitást tudjuk megteremteni, amire már bátran építkezhetünk. A titokkutató inspirációk kiegészülnek a szabadságra és tisztaságra törekvéssel; a két princípium oppozíciójának idejében az érzelmi bányászathoz szervesen társul a talált és kitermelt minőségek rendbetétele, tisztázása, adott esetben kibeszélése és – megoldása. Ismét elmondhatjuk: csoda napok várnak ránk.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!