Egy napfelkelte, amire mindig emlékezni fogsz. Talán az évekkel korábbi látványa ad erőt, hogy felmondj egy sz@r kellemetlen munkahelyen. A gyereked csimpaszkodása. Már rég komisz kamasz, de emlékszel, hogyan csimpizett. Ha nem lépnéd meg, „csak úgy,” magadtól, a beléd kapaszkodó karok-lábak emlékeztetnek és erőt adnak.

Érzelmek, amik az esemény megtörténte után tovább élnek benned. Évekig, évtizedekeig. És nem csak úgy, mint lementett fotó valahol, a merevlemez poros sarkában. Régebbi iskolán nevelkedetteknek: az előszobaszekrény felső polcán hátra csúszott albumra gondolj. Az uncsi rokonokkal teli, szájhúzós ballagásra, amikor ment a hasad és szúrt a blúz, mert a címke kamuzott és bizony műszálból varrták. De az ide kötődő emléklenyomat ereje máig élesztő jelleggel kelt benned erőket.

Mert valójában megújulni csak szívből lehet. Az érzelmek erejére építve. Amikor csak az agyadra hagyatkozol, előbb vagy utóbb zsákutcában találod magad. Az érvek és a racionalitás ugyanis nem ad kellő oktánszámú érzelmi üzemanyagot. Eldöcögsz vele, de emelkedőhez érve csődöt mond, a gyorsítást pedig nem bírja.

A lélek szintjéből kiinduló fényes, új kezdetek köszöntenek ránk kedden délben. A Nap és a Hold együtt áll a Skorpió asztrológiai jelében. A tűpontos találkozó 12 óra 49 perckor történik meg, ez az újhold egzakt ideje. A szenvedély ereje segít lendületet venni, azaz belülről indul ki az új kör.

Ez azonban igényel tőled egy kis munkát. Készen kell állnod érzelmi hullámaid megélésére. Ez elengedhetetlen a hullámlovaglásnál. Bár nem űzöm ezt a sportot, de kizártnak tartom, hogy bármely szörfös vágyná a tükörsima óceánt. Éppen a – kissé kiszámíthatatlan – hullámok adják a játékot, az izgalmat. Az élet sava-borsát.

A csillagképi háttér színezi ki amúgy ősziesen gazdagra az újholdat. Az angyali Szűzben járó Nap és Hold szárnyas égi segítőink erejét hordja magában. Az az extra szépségtuning, amit a betársuló Vénusz kínál, már tényleg csak hab a tortán. Összeálló képkockák, váratlanul befutó, valójában nagyon várt történések, összekapcsolódások bekövetkezése valószínűsíthető.

A kedd déli újhold hozhat álmokat is – akár a megelőző éjszakán, akár napközben, „elbambulva,” elmerengve, fizikailag ébren. Magyarán: megálmodod a jövőd. Éppen ezért – ha egyébként nem tennéd – most különösen jó, ha van nálad toll és papír. Ha és amikor megébredsz álmodból/felrezzensz a révülésből, hamar írd le a kulcsszavakat. Könnyen meglehet, álmaid/eltöprengésed kincseskamrájából teli marokkal jössz vissza. Ez pedig álmodott, vágyott jövőt épít.

kép: pixabay.com

Pin It on Pinterest

Share This