Vasárnap este újhold lesz a Skorpió jelében, előtérbe helyezve a titkokat, a mélységeket, a szemmel nem látható minőségeket. Az időszak üzenete a befelé fordulásról szól továbbra is, az elmélyülés megéléséről, rohanás helyett a megülepedés és az önmagunk vizsgálatának, az érzéseinkkel való foglalatosságnak az ideje jön el.

A mélységekben való megújulás hozhat valódi változást életünkbe. A belső munka talán sokáig nem látványos még önmagunk számára sem. Minden olyan folyamat, amikor az ösztönvilágunkkal foglalkozunk, amikor „dolgozunk önmagunkon”, nem múlik el nyom és hatás nélkül, legfeljebb késleltetett jutalmazással gyümölcsözik. Az egyre rövidülő nappalok, a látható fény mennyiségének csökkenése a belső világosság felé irányítja figyelmünket. Mivel a fény nem tud kevesebb lenni, ezért ha kívül kevesebb látszik, óhatatlanul több jut belülre. Mélységeink bevilágítása útján emelhetjük felszínre a titkainkat; az olyan érzelmeket, amik odalent talán jó ideje erjedtek, de végre eljött az ideje foglalkozni velük.

161030titkokkonyve

Erősödő vonzódás jelenhet meg általában is a misztikus dolgok iránt, a mögé tekintés igénye erősödik az újhold erői által. A rejtett összefüggések megpillantása egyben a megértést is magával hozza; elmúlik az esetlegesen érzett nyugtalanság érzése. Könnyen összegezhetünk és zárhatunk le a mélységekből fakadó, immár megértett, felszínre hozott folyamatokat, ami által előrelépést, emelkedést élhetünk meg. Az így kapott felismeréseket pedig tegyük lelki kincseskamránk jól látható helyére, hogy bármikor kézbe véve hasznát vehessük.

kép: shayn-art.deviantart.com

Pin It on Pinterest

Share This