2018. Sze 09. 0

Skorpió Vénusz, titkot táró szerelem

Hétfőn lép át a Skorpió asztrológiai jelébe a Vénusz, figyelmünket a lebbenő fátyolon túlra, a látható dolgok mögé fókuszálva. Ez az időszak inspirálja a mélyebb, belső megismeréseket, amikor társam arcán, mosolyán és szavain túlra kívánok tekinteni és vágyam ébred az ő lelkének megismerésére. A Skorpió, mint titokkutató jegy, erősen motiválja ezt a fajta, a hétköznapi felszínességen túli felfedezést, de emlékeztessük magunkat, hogy a turkálás, vájkálás és kutakodás, telefon-feltörés és e-mail razzia nem éppen magas szintű működtetés. A Skorpió Vénusz bizonyos szempontból elválaszthatja az ocsút a búzától, mert kellő – kölcsönös – bizalom híján könnyebb ilyenkor istenhozzádot mondani, mint méltatlan helyzetekbe alacsonyodni.

A Skorpió szexuális jegy (is), az ide megérkező Vénusz időszakában megeshet, hogy egy ölelkezés során sokkalta többet tudnunk meg a másikról, mint tucatnyi óra beszélgetéséből; ott az elménk kap morzsákat, itt pedig ösztönvilágunk „olvas” a másik rezgéseiben és a két lélek kommunikációja minden ferdítés és szépítés nélkül, tisztán zajlik.

Nem mehetünk el természetesen az elengedés mellett sem, ha már Skorpió: nem csak kapcsolati vonatkozásban érkezik el az ideje a lejárt energiájú kötödések leoldásának, de minden olyan élethelyzetben (mindenben!), amiből kiveszett az öröm. A Vénusz tűpontosan mutatja meg ezeket, hiszen ahol ő jár, ott az öröm is jelenvaló, amit pedig örömtelenül csinálunk, azzal célszerű felhagyni, mert a kiüresedettség senkinek sem jó. A tettek mezejére lépve észrevesszük, hogy minden ilyen kifakult minőség lezárása növeli örömszintünket; belső igényünk ezt a csodálatos érzést nap nap után átélni és lelkünk segít, hogy megtaláljuk azt az új embert, helyzetet, ahol áramoltathatjuk és megélhetjük.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!