2017. okt 22. 0

Skorpióba lépő Nap

A hét első napjától a Skorpió zodiákusában kutatja a titkokat a Nap, cselekvő énünk égi megjelenítője. A titokkutatást érdemes magas szinten működtetni és leválasztani magunkat a környezetünkben megjelenő méltatlan és alacsonyabbnál alacsonyabb szintű megjelenési formáiról, mint hallgatózás, turkálás, valóságshow, sms-ekben való matatás, stb. Jóval mélyebben, a dolgok eredete, gyökere felé tudunk haladni, meglátni a valódi motivációkat, a rejtett összefüggéseket. Előtör belőlünk kisgyermeki énünk azon része, amelyik órákig el tudott ücsörögni az új játékkal a szőnyegen, azon töprengve, mitől is zenél, sípol; netán ugyanezen indíttatásból szerelte szét nagyapa műbőrtokos Sokol-rádióját, némi indulatot gerjesztve a „sértett”-ben.

Fontos megértenünk, hogy a Skorpióhoz tartozik az érzelmi biztonság megteremése is. Amikor megértem, a lelkemmel látom a szem számára nem kivehető dolgokat, akkor tudom biztonságban érezni magamat, hiszen felszínre hoztam a titkot, ami bizonytalanságban tartott. Ugyanerről a tőről fakad a misztikum iránti vonzódás is; Skorpió Nap idején nem csak az ilyen témájú filmek, könyvek, művészeti alkotások iránt erősödik vonzódásunk (a rövidülő napok amúgy kitűnően szolgálják a fotelba kuckózós estéket), hanem a spiritualitás működtetése iránt is. Ez jelenthet meditációt, gyakorlatokat, melyeken keresztül felvesszük a kapcsolatot felsőbb erőkkel, imát; bármilyen elmélyülést.

Végezetül emlékezzünk a véget érésre is: a Skorpió stációja szolgálja a méltatlanná vált dolgok befejezésének meglépését is. Most végig tudjuk zongorázni, mi az, aminek lejárt az ideje, megvizsgálhatjuk a hozzá fűződő érzéseket, majd határozottan, elegánsan elengedhetjük őket. Az elmélyülés és a magasabb világokkal való kapcsolat egyaránt segít ebben; lent és fönt között pont ott vagyunk mi, a föld vándorai.

 

kép: www.pinterest.com

Szólj hozzá(nk)!